Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση  Γκίκα με Βορίδη για έκτακτες χρηματοδοτήσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στους νέους Δήμους και ιδιαίτερα την έλλειψη μηχανικών και οικονομολόγων η οποία δυσχεραίνει σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία τους.

Συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, τα οποία είχαν εγκριθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και αναμενόταν η χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η υλοποίηση των έργων αυτών στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων ανέρχεται στις 590.000 Εύρω, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας στις 624.000 Ευρώ, ενώ στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στις 568.000 Εύρω.

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας ενημέρωσε τον κ. Βορίδη για τις ζημίες που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο από τις συχνές κακοκαιρίες, ζητώντας έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση συγκεκριμένων τμημάτων του.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για την νομοθετική πρωτοβουλία που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για τον νέο, βελτιωμένο τρόπο εκλογής των ΟΤΑ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!