Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Μπαλού- Μπορμπότη με εκπαιδευτικούς

  Σύσκεψη – συζήτηση με εκπαιδευτικούς στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση πραγματοποίησε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων,Γιάννης Μπορμπότης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, “στη συζήτηση αναλύθηκαν οι θέσεις τις «Λαϊκής Συσπείρωσης» γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Το περιεχόμενο αλλά και η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι ένα θέμα το οποίο αναδεικνύει την ενιαία γραμμή που υπάρχει από τους Δήμους μέχρι την ΕΕ, σε όλους τους κρίκους δηλαδή της αστικής διακυβέρνησης.

Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης, η δημιουργία ενός σχολείου για λίγους, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η υποχρηματοδότηση σχεδιάζονται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις και υλοποιούνται με τη βοήθεια των δήμων και των περιφερειών.

Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα σχολεία να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους. Ο Δήμος Κέρκυρας δεν έκανε τίποτα απολύτως για να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης αφού συμφωνούσε με την περικοπή, έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060. Σε πολλές περιπτώσεις το οικονομικό βάρος μεταφέρονταν στις πλάτες των γονιών μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση των παιδιών σε ατομική υπόθεση του καθενός, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα στη σχολική στέγη που έχουν άμεση σύνδεση με την Τοπική Διοίκηση. Λόγω του πολιτικού προσανατολισμού και των προτεραιοτήτων του Δήμου, η τεράστια πλειονότητα των σχολείων αντιμετωπίζει κατασκευαστικά και επισκευαστικά προβλήματα. Τα χρήματα για τα επισκευαστικά έξοδα δεν έχουν αξιοποιηθεί από το Δήμο ενώ το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα Φιλόδημος μετατίθεται συνεχώς στο μέλλον.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Όπου έχουν εκλεγεί κομμουνιστές Δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται η διαφορά σε αυτόν τον τομέα. Σε όλους τους Δήμους που διοικεί η ΛαϊκήΣυσπείρωση έχουν ανακαινιστεί από το 40% έως το 80% των σχολικών κτηρίων. Είναι θέμα προσανατολισμού να επιδιώκεις να λύνεις προβλήματα που αφορούν την εργατική λαϊκή οικογένεια και όχι να έχεις στη κορυφή της ατζέντας σου την κερδοφορία και την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών, εργολάβων και μεγαλοξενοδόχων. Για όλα αυτά τα ζητήματα κανένας άλλος συνδυασμός δεν έχει τοποθετηθεί. Ίσως θεωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την προσέλκυση επενδυτών, τους εμίρηδες, τα ΕΛΠΕ, τα homeportκλπ πιο σημαντικά από τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας”.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!