Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Προέδρου ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας Γ. Κοντού με τον ΥΠ.ΕΣ. Μ. Βορίδη

Σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κέρκυρας  Γιάννης Κοντός, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος βρίσκεται στην Κέρκυρα για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στους φετινούς εορτασμούς της επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. 

Ο κ. Κοντός εξέφρασε στον Υπουργό την γενικότερη ικανοποίηση που υπάρχει για τον νέο εκλογικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα βοηθήσει την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ με αυτοδυναμία στο 43% στον πρώτο γύρο. Αυτό θα δώσει τέρμα σε περιπτώσεις «ομηρίας» των δημοτικών αρχών και δημιουργίας πολυνομίας, σαν αυτήν που αναγκαστικά επακολούθησε της εφαρμογής της απλής αναλογικής. 

Επίσης ο κ. Κοντος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της δημιουργίας Επαρχίας (η Περιφερειακής Ενότητας) στους Παξούς, με τοποθέτηση Επάρχου, σε επίπεδο Περιφέρειας, όπως συμβαίνει με την Ιθάκη η εναλλακτικά την εκλογή με ποσόστωση από τον πλειοψηφούντα συνδυασμό, ενός Περιφερειακού Συμβούλου απ’ τους Παξούς (πράγμα που απλή αναλογία είναι απίθανο να συμβεί, εξαιτίας των μεγεθών της Κέρκυρας σε σχέση με τους Παξούς). 

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ, παρέδωσε, για το θέμα αυτό, και πλήρη φάκελο, τον όποιον του εξασφάλισε ο πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος, εκ Παξων, κ. Γιώργος Κάφυρης, με τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 11 και πλέον χρόνια προς το σκοπό αυτό (με επιστολές, ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, όπως του π. Βουλευτή Κέρκυρας και ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα δημοτικού Συμβουλίου Παξων και του άλλοτε Νομαρχιακού Συμβουλίου Κέρκυρας, επιστολές προς τον Πρωθυπουργό, προτάσεις στην δημόσια διαβούλευση παλαιότερων Νομοσχεδίων, επιστολή Περιφερειάρχου κ. Ρόδης Κρατσα προς τον ΥΠΕΣ κοκ). 

Για το ζήτημα αυτό, μάλιστα ο ΥΠΕΣ υποσχέθηκε να το δει με την δέουσα βαρύτητα.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της τοπικής μας επετείου, η ΔΕΕΠ Κέρκυρας εύχεται σε όλους μας και σε όλη την Επτάνησο χρόνια πολλά κι ευλογημένα. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!