Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Νίκου Δένδια στη Realnews


Συνέντευξη, στην εφημερίδα RealNews και στον Γιώργο Σιαδήμα   παραχώρησε ο Νίκος Δένδιας, υποψήφιος Βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για αυτοδυναμία ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο δεν είναι υπερβολικό; Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλο κόμμα;
 
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο. Η πρόταση που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία έχει ως προϋπόθεση τη δυνατότητα εφαρμογής της. Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία  δεν μπορεί να συνεργασθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με το ΚΙΝΑΛ, πέραν των συνεχών αλλαγών της στάσης του, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο. Το κόμμα μας συνεπώς ζητά ισχυρή εντολή διακυβέρνησης ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει θέσει στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς τους συμβιβασμούς που αναπόφευκτα απαιτεί μία κυβέρνηση συνεργασίας και τη «δαμόκλεια σπάθη» της απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η συναίνεση την οποία θα επιδιώξει η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις  – ή και με πρόσωπα που  θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την  εθνική προσπάθεια για ανάταξη της χώρας – είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα.   
 
Τελικά για τη μη διεξαγωγή του debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ποιος ευθύνεται;  Γιατί δεν έγινε τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη, δεν θα ήταν χρήσιμη;
 Ο κ. Τσίπρας απέδειξε με τη στάση του ότι δεν επεδίωκε στην πραγματικότητα διάλογο με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αλλά μία «κοκορομαχία», σε μία απελπισμένη προσπάθεια να μειώσει κατά το δυνατόν το εύρος της εκλογικής του ήττας. Και αυτό το επεδίωξε μάλιστα παρά την καταγεγραμμένη δήλωσή του στο παρελθόν ότι είναι προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας μια τηλεμαχία ανάμεσα μόνο στους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων. Δεν είναι ηπρώτη φορά βεβαίως που άλλα λέει τη μία φορά και άλλα την άλλη. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απλώς ότι η τακτική του αυτή, την οποία βιώσαμε με οδυνηρές συχνά συνέπειες καθ’ όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζει και είναι μόνιμο στοιχείο του πολιτικού του λόγου. Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της δεν φέρει καμία ευθύνη για την αλλαγή της αρχικής ημερομηνίας, η οποία είχε συμφωνηθεί. 
 
Έχετε κρυφό κυβερνητικό πρόγραμμα όπως σας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
 Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίαςέχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επεξηγήσει αναλυτικά ακόμα και τις λεπτομέρειές του, σε όλες τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του, ενώ έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του κόμματός μας. Το δήθεν «κρυφό πρόγραμμα» της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην πραγματικότητα τα fakenews των trolls του, των οποίων οι παραποιήσεις στα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση των Παρατηρητηρίων για τα απατηλά δημοσιεύματα στο ελληνικό διαδίκτυο. Κατανοητή η αγωνία για την επερχόμενη συντριβή, αλλά ας μην κουράζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 10 χρόνια καταιγισμού ψεμάτων,  τοξικού πολιτικού λόγου και ρητορικής μίσους εκ μέρους τους, ουδείς πλέον τους πιστεύει.    
 
Τελικά η μείωση των φόρων που έχετε δεσμευθεί από πότε θα ισχύσει; Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν στο δεύτερο  μέρος της θητείας σας αν είστε στην κυβέρνηση.
 Η μείωση των φόρων θα ξεκινήσει την 1/1/ 2020, καθώς εξυπακούεται ότι θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα ο Προϋπολογισμός τους νέου έτους, ο οποίος θα κατατεθεί τον Οκτώβριο, ενώ για συγκεκριμένους φόρους, όπως π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή ότι η μείωση θα γίνει σταδιακά. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραπέμπονται για το δεύτερο μέρος της θητείας της νέας διακυβέρνησης ή στις καλένδες. Και σε αυτή την περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ της «σεισάχθειας» και του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», φαίνεται ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Η Νέα Δημοκρατία έχει ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή, υπεύθυνα και με πλήρη κοστολόγηση, πώς και πότε θα μειωθούν οι φόροι. Δεν είναι οι λίγοι μήνες το πρόβλημα, μετά από μία «φοροκαταιγίδα» αρκετών ετών. Άλλωστε, η   θεσμοθέτηση και μόνο της μείωσης της φορολογίας  από τη νέα κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει άμεσα το κλίμα στην αγορά και θα συμβάλλει στον μεγάλο εθνικό στόχο της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων στη χώρα.         
 
Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, πώς θα κάνετε εξεταστική;
 Είναι βέβαιο ότι η Βουλή θα κληθεί να διερευνήσει την υπόθεση της Novartis και το αν υπάρχει εμπλοκή Υπουργώντης απερχόμενης κυβέρνησης στους χειρισμούς που έγιναν, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, όταν οποιαδήποτε διερεύνηση καταλήγει σε πολιτικό πρόσωπο, είναι υποχρεωτικό  σύμφωνα με το Σύνταγμα να αναμειχθεί η Βουλή. 
 
Τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου θα την ορίσετε εσείς; Θα ξεκινήσετε τη διαδικασία από την αρχή;
 Η θητεία του Προέδρου και της Εισαγγελέως  του Αρείου Πάγου λήγει στις 30 Ιουνίου. Η  απερχόμενη κυβέρνηση –  η οποία είχε ανακοινώσει ήδη την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία τη βραδιά των ευρωεκλογών και  πριν την προσχηματική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου –  δεν μπορεί να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών.  Εκτιμώ συνεπώς ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου θα οριστεί από τη νέα κυβέρνηση.    
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!