Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων: Στάσεις εργασίας στα ξενοδοχεία όλης της Κέρκυρας (vid)

Στάσεις εργασίας ανακοινώνει το Συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στα ξενοδοχεία όλου του νησιού.

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ανά περιοχή και είναι προειδοποιητικού χαρακτήρα.

Οι στάσεις ξεκινούν το Σάββατο 7 Αυγούστου για τα ξενοδοχεία που εδρεύουν στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Συνεχίζονται στις 8 Αυγούστου για τα ξενοδοχεία της Βόρειας Κέρκυρας και στις 9 για τις δημοτικές ενότητες Παρελίων και Παλαιοκαστριτών του Κεντρικού Δήμου. Τέλος, την Τρίτη 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στα ξενοδοχεία των δημοτικών ενοτήτων Αχιλλείων, Κερκυραίων και Φαιάκων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Όλες οι στάσεις εργασίας θα διαρκέσουν από τις 7 π.μ. έως τις 11 π.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. για την απογευματινή.

Αιτια είναι η απουσία έστω πρόθεσης από πλευράς των εργοδοτών να βελτιώσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένου, αγνοώντας τα πρόσφατα αιτήματα του Συνδικάτου. Αντιθέτως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου κ. Σ. Πελάη έχουν προστεθεί νέα.

Όπως δηλώνει ο ίδιος οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα απαραίτητα και αναγκαία τεστ εντοπισμού του κορωνοϊού. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο ανέρχεται στα 100 ευρώ τον μήνα, ποσό που αυτομάτως υποδηλώνει έμμεση μείωση μισθού 12%.

Στις ανακοινώσεις του ο κ. Πελάης τονίζει την επιθυμία του Σωματείου να σταματήσει τον πρόγραμμα ΣΥΝεργασία διότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων ξεπερνούν το 80% και 90% και παρ’ όλα αυτά δεν προσλαμβάνεται νέο προσωπικό και συνεχίζεται η εντατικοποίηση.

Τα αιτήματα του Συνδικάτου είναι:

  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (τέλος σε υπερωρίες, πίεση, κακή συμπεριφορά των ανωτέρων)
  • Εφαρμογή διαλειμμάτων και ρεπό
  • Προσλήψεις προσωπικού
  • Λήψη μέτρων προστασίας κατά του καύσωνα
  • Τέλος στο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία
  • Πλήρης εφαρμογή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας
  • Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων
  • Ενίσχυση δημόσιας υγείας
  • Ελεύθερη επιλογή εμβολίου
  • Παύση προστίμων
  • Δωρεάν παροχή τεστ
  • Αύξηση επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ και επαναφορά του στους 6 μήνες
  • Διασφάλιση εισοδήματος των εργαζομένων που δεν επαναπροσλήφθηκαν ή έμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται
  • Απόσυρση των μηνύσεων της ΠΙΝ κατά των μελών της διοίκησης του Συνδικάτου

Το Συνδικάτο ενημερώνει πως σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των αιτημάτων τους, θα προχωρήσει σε  απεργιακές κινητοποιήσεις κατά την διάρκεια του Αυγούστου.

Τέλος ο κ. Πελάης έκανε λόγο για γνωστό ξενοδοχείο στην Κέρκυρα με 7 θετικά κρούσματα covid δίχως την λήψη περεταίρω μέτρων. Ο ίδιος κάνει έκκληση προς κάθε αρχή του τόπου για επιβεβαίωση ή απόρριψη αυτής της πληροφορίας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!