Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Κέρκυρας: “Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα περάσει”

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο για το νέο επικουρικό το οποίο όπως υποστηρίζει καταστρατηγεί τα δικαιώματα τους, καλεί όλους τους ασφαλισμένους σε επαγρύπνηση και προσπάθεια αναστολής του νομοσχεδίου.

Η ανακοίνωση

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας με αφορμή την κατάθεση του λεγόμενού «αναπτυξιακού » νομοσχέδιου για το νέο επικουρικό, που κατατέθηκε μεταμεσονύχτια, στην μέση του καλοκαιριού για συζήτηση στην Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, πως η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να επισπεύσει την υλοποίηση των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών, και αντιλαϊκών της πολιτικών.

Το ότι η κυβέρνηση ονομάζει το σχέδιο νόμου «αναπτυξιακό» και «θα συντελέσει στην ανάπτυξη της οικονομίας» – όπως αναφέρεται στο άρθρο 1- οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ανάπτυξη για την κυβέρνηση σημαίνει ο παραπέρα σφαγιασμός του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, (στην προκειμένη περίπτωση του επικουρικού) και παράδοσή του στα επιχειρηματικά, χρηματιστικά, τραπεζικά συμφέροντα με την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών, αλλά άγνωστων απολαβών για τους ασφαλισμένους που θα ενταχθούν σ’ αυτό. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί εγγύησης του κράτους για την επιστροφή των εισφορών σε περίπτωση αποτυχίας των επενδύσεων και κάλυψης του τεράστιου ελλείμματος του «παλιού» επικουρικού ταμείου, για… αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων μετά από 30 χρόνια, ότι όλα αυτά ή παρόμοια εφαρμόζονται σε όλη την Ευρ. Ένωση και άλλα τέτοια, δεν μπορούν να πείσουν. Και αυτό γιατί με τη στρατηγική 30 χρόνων της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και ιδίως της τελευταίας 10ετίας, όχι μόνο όφελος δεν υπήρξε για εργαζόμενους- συνταξιούχους, αλλά είναι η αιτία για τα δράματα που ζούμε από τις τεράστιες περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, στα κοινωνικά ασφαλιστικά μας δικαιώματα προκειμένου να οικοδομήσουν το θανατηφόρο σύστημα των τριών πυλώνων.

Το νομοσχέδιο είναι συνέχεια όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφισθεί από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Είναι συνέχεια του ν. 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά τους πάντες, τους σημερινούς συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που είναι σήμερα πάνω από 35 χρονών και τους εργαζομένους από 1/1/2022.

ΖΗΤΑΜΕ από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο επαίσχυντο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, και να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων μας. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΛΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΥΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤIKO ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ .

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!