Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Συντονιστικό ΤΗΧΕΙ: Σε σας του ΔΗΠΕΘΕΚ που ΔΕΝ ακούτε

Η κατάληψη του Τ.ΗΧ.ΕΙ. ως συλλογικός ελευθεριακός χώρος σέβεται την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης της να απαιτήσει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το Π.Δ. 85/2022 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας.

 

Η ανακοίνωση

Από το Δεκέμβρη του 2022, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας αρνείται επανειλημμένα να πάρει θέση πάνω στον εξευτελισμό των πτυχίων των εργατών τέχνης παρουσιάζοντας μια μόνιμη παθητικότητα σε θέματα που τους αφορούν άμεσα. Τη στιγμή που ο αγώνας των εργατών τέχνης εντείνεται, διευρύνει τον κοινωνικοπολιτικό του χαρακτήρα και συσπειρώνει ακόμα περισσότερο κόσμο γύρω του, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας γελειωδώς αποφεύγει να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε θεματική που αφορά στα πλήγματα που δέχεται καθημερινά ο καλλιτεχνικός χώρος.

 Είναι εν τέλει το Δημοτικό θέατρο ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης της τέχνης και του πολιτισμού; Πώς μπορεί ένα κρατικό όργανο όπως το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας να μην εκφράσει τη δυσαρέσκεια του ως προς την καταπάτηση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών που το απαρτίζουν και να συντελεί με τη σιωπή του στο κρατικό έγκλημα της υποβάθμισης των καλλιτεχνικών πτυχίων;

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αρνείται κατηγορηματικά πάρει θέση στα ανοιχτά καλέσματα του φοιτητικού συντονιστικού προ καταλήψεως του Τ.ΗΧ.ΕΙ. περί του ΠΔ 85/2022. Τα συνελευσιακα όργανα του συντονιστικού αποτελούν ανοιχτά για όποια ατομικότητα και συλλογικότητα που επιθυμεί να συμμετέχει στις διαδικασίες.

Καλούμε τις καλλιτεχνικές ατομικότητες που συμβάλλουν στη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ να μετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση του συντονιστικού των φοιτητών την Τετάρτη 8/3/2023 στις 15.30 στο αίθριο της κατάληψης του ΤΗΧΕΙ στο κτήριο Γκουσης.

Να αφουγκραστουν τους προβληματισμούς των μελλοντικών και νυν συναδέλφων τους, ασχέτως με την επίσημη θέση που θα λάβει του συστημικό-θεσμικό όργανο του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και να μη μετέχουν/συνυπογράφουν στην ξεκάθαρη απάθεια του.

 

Η κατάληψη του ΤΗΧΕΙ αποτελεί έναν ελευθεριακό χώρο έκφρασης και τέχνης και προσκαλεί όλες τις καλλιτεχνικές ατομικότητες του νησιού να συμβάλλουν στον αντικυβερνητικό αγώνα της.

 

Συντονιστικό κατάληψης Τεχνών Ήχου και Εικόνας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!