Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας σε Κράτσα: «Μη διαπιστώνετε… διαπιστωμένες ανάγκες»

Από το τμήμα τουρισμού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έκπληξη ακούσαμε την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα. Κράτσα να αναφέρεται στο Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο διεκπεραιώθηκε προσφάτως από όλες τις Περιφέρειες, και από τη δική μας.

Η έκπληξή μας δεν έγκειται στο γεγονός ότι επιτέλους αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του θέματος, καθώς μήνες τώρα ακολουθεί σιγή ιχθύος, εκτός της ανακοίνωσής της περί αύξησης του κονδυλίου κατόπιν εορτής, αλλά στις παραδοχές για αδυναμίες του υφιστάμενου προγράμματος και πιθανές τροποποιήσεις που σκέφτεται ότι θα μπορούσαν να γίνουν.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας, καθώς και η Περιφερειακή Παράταξη «ΑΝΑΣΑ»  εδώ και τρεις μήνες έχουμε φροντίσει να συναντηθούμε και να καταγράψουμε από τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, οι οποίοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία, όλα τα αιτήματά τους.

Έχουμε μεταβιβάσει προς πάσα κατεύθυνση τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια και ανοικτά με προτάσεις βελτίωσης του υφιστάμενου προγράμματος και όχι μόνον αυτού.

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η Περιφέρεια φαίνεται να αφουγκράζεται όσα τόσο καιρό τονίζουμε και την καλούμε τώρα, που αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, να το πράξει ΕΓΚΑΙΡΑ και να αποφασίσει ΑΜΕΣΑ:

  1. Εάν τα επιπλέον 16.000.000 ευρώ που υπάγονται στο κονδύλι του προγράμματος πρόκειται να αφορούν το υφιστάμενο πρόγραμμα ή αν η παραγωγική κοινωνία, που έμεινε εκτός αυτού, θα πρέπει να περιμένει ένα νέο πρόγραμμα.
  2. Να μελετήσει και να ανακοινώσει άμεσα αν το ανώτατο ύψος της υφιστάμενης επιδότησης θα παραμείνει στα € 30.000 ανά δικαιούχο ή αν θα μεταβληθεί, με σκοπό την ένταξη όσον το δυνατόν περισσοτέρων επιχειρήσεων.

Η άρνηση ή η αμέλεια των αρχών να καθήσουν στο τραπέζι της συζήτησης με τους φορείς του τόπου μας, ενώ η χώρα πλήττεται από βαριά οικονομική πανδημία, ούτε δικαιολογεί ούτε επιτρέπει νέα καθυστέρηση εις βάρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της Κέρκυρας.

Τα προβλήματα είναι γιγαντωμένα, κοινοποιημένα σε όσους ασκούν πολιτική και χρίζουν άμεσης διευθέτησης.

Μη σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο, ώστε να διαπιστώσετε… διαπιστωμένες ανάγκες.

Σας έχουν κοινοποιηθεί προ ημερών, σας τονίζουμε εδώ και τρεις μήνες την ανάγκη για εξατομικευμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας μας και όχι ένα Πρόγραμμα Ενίσχυσης “copy – paste”.

Εάν πάλι δε γνωρίζετε τη φυσιογνωμία των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας, και αυτό αποδεκτό για εμάς, ευχαρίστως να σας διαφωτίσουμε ώστε να επισπεύσετε τις αποφάσεις σας.

Μην περιμένετε από την παραγωγική κοινότητα να σας χτυπήσει την πόρτα· οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι μαγαζάτορες του τόπου μας δεν είναι ελεήμονες. Έχουν μάθει να εργάζονται, να βιοπορίζονται και τέλος να κρίνουν.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!