Quantcast
Από δεξιά, ο Κ. Αρβανίτης και ο Κ. Παυλίδης από την συνέντευξη τύπου κατά την άφιξη του ευρωβουλευτή στην Κέρκυρα
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ΜΜΕ, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, οι Φυλακές και τα σκουπίδια (video)

Για το φαινόμενο των fake news που στιγμάτισε όλη την προηγούμενη πολιτική περίοδο, όπως ειπώθηκε από τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, θα συζητήσουν απόψε, μεταξύ άλλων, στο Εργατικό Κέντρο, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, παραβρισκόμενοι και ομιλητές. Για την εκδήλωση έχουν έρθει στην Κέρκυρα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και ο Καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός. Ένας ακόμη εκ των ομιλητών, θα είναι  και ο πρώην βουλευτής Κώστας Παυλίδης ενώ θα χαιρετίσει ο νυν βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Παυλίδης, κατά την έναρξή της, είπε πως το κόμμα βρίσκεται σε μια διαδικασία οργανωτικής διεύρυνσης, σε ένα δημιουργικό παραγωγικό στάδιο μπροστά στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο στην Αθήνα.

 

Δηλώσεις Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη

Στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον ρόλο του τοπικού και περιφερειακού Τύπου για την αξία της είδησης και την ενημέρωση του πολίτη ενώ εκτιμάει πως έχει χαθεί η αξία της ενημέρωσης σε κεντρικό επίπεδο, πιστεύοντας πως είναι η ώρα της ρεβάνς για να ξαναπάρει ο τοπικός Τύπος αυτό που του αξίζει. «Θεωρώ ότι ο Τοπικός Τύπος είναι αυτός που κρατάει Θερμοπύλες για να μπορεί ο πολίτης να ενημερώνεται επί της ουσίας για το τι συμβαίνει τόσο σε τοπικό και πανελλαδικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δυστυχώς έχει χαθεί αυτό που λέμε η έννοια και η αξία της ενημέρωσης σε κεντρικό επίπεδο και νομίζω ότι είναι οι ώρες της ρεβάνς για να ξαναπάρει αυτό που πρέπει να πάρει ο περιφερειακός Τύπος, έντυπος, ηλεκτρονικός, ραδιόφωνα τηλεοράσεις εφημερίδες. Αυτό είναι το θέμα της εκδήλωσης, τα fake news και το μονοπωλιακό χαρακτήρα που είναι παγκόσμιο φαινόμενο και το δεύτερο σημαντικό, ήθελα να μεταφέρω στους Κερκυραίους πως τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα από  αυτά που έρχονται από την ΕΕ. Το μαύρο τρένο γίνεται ακόμη πιο ισχυρό και εδώ υπάρχει η αναγκαιότητα της σύμπραξης, της συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο για να μην περάσουμε σε μαύρες μέρες που θυμίζουν λίγο μετά  μέρες του ’35. Τόσο μαύρες».

 

Εκθείασαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Αρβανίτη στην Κέρκυρα, επισκέφθηκαν με τον πρώην βουλευτή Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος και εκθείασαν τόσο τη δουλειά εντός, όσο και τη δουλειά εκτός αυτού, λέγοντας πως οι Κερκυραίοι είναι πραγματικά δημοκράτες, καθώς η κοινωνία έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται στο Σ.Δ.Ε. προκειμένου οι κρατούμενοι, βγαίνοντας από τις Φυλακές και πάλι να γίνουν κομμάτι της κοινωνίας, να επανενταχθούν σε αυτήν, να στηριχτούν από αυτήν και να πάψουν να είναι παρατατικοί άνθρωποι.

Τα προβλήματα βεβαίως στις Φυλακές, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, είναι πολλά ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι Φυλακές βρίσκονται στον ιστό της πόλης του νησιού αλλά ότι πρόκειται για ένα κτίριο πια, που θα μπορούσε μόνο ως Μουσείο να λειτουργεί και όχι ως σωφρονιστικό κατάστημα. Ζητούμενο είναι η διεκδίκηση ενός άλλου κτιρίου, κάτι που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλούς λόγους όμως μπορεί να διεκδικηθεί.

«Όλη η δουλειά στις Φυλακές και στο Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας στηρίχτηκε από την κερκυραϊκή κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό είναι σπουδαίο. Επίσης η κερκυραϊκή κοινωνία ενίσχυσε τα προγράμματα αποασυλοποίησης ψυχικής υγείας με το ψυχιατρείο της Κέρκυρας», συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης.

 

Οι επόμενες συναντήσεις

 

Στο το πρωί του Σαββάτου στις 10:30 οι Αρβανίτης και Παυλίδης θα συναντηθούν με τη διοικηση του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας ενώ μια ώρα αργότερα ο κ. Αρβανίτης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Σολωμού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!