Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ παίρνει ο Δήμος Κ. Κέρκυρας για  εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων

Oι δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας & Παξών είναι μεταξύ των 132 της χώρας που θα λάβουν επιχορήγηση με απόφαση του ΥΠΕΣ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους.

Ο Κεντρικός Δήμος παίρνει 1, 291, 731 εκατ. ευρώ και ο Δήμος Παξών 43.113 χιλ ευρώ.

Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εκδόθηκε την 14η Ιουνίου. ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους και αναφέρει ότι εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 54.005.992,10 ευρώ σε 132 Δήμους, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους (Φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης) σύμφωνα με την αριθμ. 2/72150/ΔΠΓΚ/18.5.2021 Απόφαση του Υπ. Οικονομικών.   .

Σύμφωνα με το airetos.gr  τo 60 % των εισπραχθέντων ποσών, παρακρατείται από τους επιχορηγούμενους Δήμους στο πλαίσιο της μηνιαίας διαδικασίας κατανομής των δικαιούμενων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) βάσει της παρ.9 του αρ.1 της ανωτέρω Απόφασης του Υπ. Οικονομικών. ΕΑΝ ολοκληρώσουν την αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους μέχρι τη λήξη του Προγράμματος σύμφωνα με το αρ.2 της ίδιας Υ.Α., τα ποσά επιχορήγησης που έλαβαν κατά τα οικονομικά έτη 2020 και 2021 για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, δεν παρακρατούνται.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!