Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σχολή βυζαντινής μουσικής “Ο Άγιος Αρσένιος” – Εργαστήρι ψαλτικής τέχνης Άφρας

Η διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής στα παιδιά είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος της Εκκλησίας μας για πολλά χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε την χαρά φέτος να πραγματοποιούνται μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής για παιδιά κάθε ηλικίας από 4 ετών και άνω, οργανωμένα σε κατάλληλα τμήματα.

Το Εργαστήρι Ψαλτικής Τέχνης Άφρας, το οποίο αποτελεί παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ», θα διδάξει μαθήματα για παιδιά τα εξής τμήματα: α) Μουσικοκινητική, β) Προθεωρία και γ) Εισαγωγή στην Βυζαντινή Μουσική.

Τα τμήματα έχουν την δυνατότητα να γίνονται τόσο στην Ενορία της Λαμποβίτισσας Άφρας, όσο και στην Ενορία Ελεούσης Κυνοπιαστών, αλλά και στην πόλη στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής (Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως, Ακαδημίας 2). Τα μαθήματα θα διδάξουν οι καθηγητές και μουσικοπαιδαγωγοί π. Νεκτάριος Μπόκος και Στεφανία Καρύδη.

Παράλληλα τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν τα εξής Παραδοσιακά Όργανα: Ούτι, Λαούτο, Μπουζούκι, Ταμπουρά, Μαντολίνο και Φλάουτο. Τα Μαθήματα αυτά θα διδάξει ο καθηγητής Απόστολος Βαλσαμάς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!