Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Αλεύχιμον: «Ανάγκη για επαγρύπνηση, απέναντι στις οργανωμένα βίαιες ενέργειες εναντίον μας»

Με δύο έγγραφα που δείχνουν το ιστορικό όσον αφορά τον ΧΥΤ Νότιας Κέρκυρας, ο Σύλλογος Αλεύχιμον δίνει την δική του απάντηση με αφορμή τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για την μεταφορά αλλά και με αφορμή την τελευταία εισήγηση του ΣΥΔΙΣΑ που είχε αναφορές για τους κατοίκους της Λευκίμμης και η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος Αλεύχιμον με ανακοίνωση του υποστηρίζει τα εξής: «Με το παραπάνω έγγραφο της φωτογραφίας, επιθυμούμε να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το ατελείωτο θεατρικό έργο, στο οποίο δεν είμαστε μόνο θεατές, αλλά ενίοτε δυστυχώς και κατ΄επιβολή κομπάρσοι. Ένα έργο που επιβάλλει διαχρονικά οργανωμένες βίαιες ενέργειες κατά του περιβάλλοντος και όλων ημών που προσπαθούμε να ζήσουμε μέσα σε αυτό. Ένα έργο του οποίου το σενάριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία φαρσοκωμωδία εάν δεν περιείχε εγκληματικές πράξεις κατά περιβάλλοντος και πολιτών.

Μία εγκληματική φαρσοκωμωδία εις το όνομα της έκτακτης ανάγκης εδώ και χρόνια! Γιατί μέσα από τα αμέτρητα έγγραφα με τα οποία επιχειρούν νέες δράσεις ή παράταση παλαιότερων, επικαλούνται το έκτακτο της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς ίχνος ντροπής! Με περίσσιο θράσος και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, δεν διστάζουν να ασκούν βία στους πολίτες, να μεταθέτουν την ευθύνη της ανικανότητας τους σε αυτούς και τέλος να εγείρουν κοινωνικό διχασμό! Λόγω έκτακτης ανάγκης!

Και είναι ακριβώς όλα τα παραπάνω που πρέπει να αναλογιστούμε όλοι εμείς για να κατανοήσουμε, πως τελικώς, δεν πρόκειται μόνο για ανικανότητα ή ανευθυνότητα, αλλά για οργανωμένο έγκλημα! Μία οργάνωση προσώπων που έχει σαν σκοπό την άσκηση εγκληματικής δραστηριότητας σε διαρκή βάση, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και να ελέγξει καταστάσεις, επιτίθοντας κατά της δομής και της οργάνωσης μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Γιατί παρόλο που δεν υφίσταται διεθνώς ένας κοινά αποδεκτός ορισμός της διαφθοράς, πάραυτα αποδίδει ένα φαινόμενο εγκληματικής συμπεριφοράς τόσο οικείο όσο και ανεξερεύνητο. Γιατί μας είναι πλέον τόσο οικείο, να αποκρύπτονται δημόσια έγγραφα υπηρεσιών που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, όσο και να αποτρέπονται δημόσιοι λειτουργοί από το να ασκήσουν το καθήκον τους.

Γιατί τελικώς είμαστε θύματα ενός πλέγματος εξουσίας, το οποίο αναγνωρίζει μόνο πρόσωπα και όχι απρόσωπες διαδικασίες διεκπεραίωσης αιτημάτων. Για όλα αυτά, δεν επιθυμούμε να ανταπαντήσουμε σε κανέναν τοπικό άρχοντα, κυβερνητικό, ή άρχοντα δημοσιογράφο. Το παρελθόν χαράσσει την πορεία του μέλλοντος και είναι πλέον ολοφάνερο προς τα πού βαδίζουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να “εισηγηθούμε” προς τους συμπολίτες μας το γεγονός πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη για επαγρύπνηση, απέναντι στις οργανωμένα βίαιες ενέργειες εναντίον μας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!