Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύμβουλος του Τ. Θεοδωρικάκου στην Κέρκυρα για πιθανά οικόπεδα των νέων Φυλακών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας ενημερώνει  ότι σήμερα επισκέφθηκε την Κέρκυρα ο Αδωνις Ιορδανί δης, Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.  Σκοπός της επίσκεψης του αυτής ήταν θεσμικές συναντήσεις και επιτόπια εκτίμηση για το ζήτημα της κατασκευής των νέων Φυλακών. 

Αναλυτικά: Το μεσημέρι ο κ. Ιορδανιδης, συναντήθηκε στα Δικαστήρια με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιάννη Κοντό και με μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Ιορδανίδη στις Φυλακες, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Σταύρου. 

Στην συνάντηση ο κ. Κοντος έκανε μια ιστορική αναδρομή του ζητήματος αυτού τα τελευταία 15 χρόνια και ζήτησε από τον κ. Ιορδανίδη να ασχοληθεί το Υπουργείο και ο ίδιος πλέον ουσιαστικά και αποφασιστικά με το ζήτημα της κατασκευής των νέων Φυλακών, χωρίς να θεωρεί την σημερινή συνάντηση εθιμοτυπική αλλά απολύτως ουσιαστική, που εκφράζει την απόλυτη βούληση του νομικού κόσμου της Κέρκυρας. 

Επίσης του τόνισε τους λόγους για τους οποίους το έργο αυτό για τον Δικηγορικό κόσμο του τόπου μας είναι τόσο σημαντικό, αφού συνδέεται απολύτως με την λειτουργία κυρίως του Εφετείου της Κέρκυρας. 

Είναι αυτονόητο ότι το νέο έργο είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εκτός αστικού ιστού και να είναι υψίστης ασφαλείας, ενώ το παλιό κτήριο, μετά την μετεγκατάσταση του, να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο ανθρώπινης ελευθερίας και σε πολυπολιτιστικό και εκθεσιακό χώρο. 

Ο κ. Ιορδανιδης κατανόησε απόλυτα την ανάγκη υλοποίησης του εγχειρήματος και ανέφερε ότι είναι πολύ βασικό το να ευρεθει  ο κατάλληλος χώρος (οικόπεδο) στον όποιον θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακες. Μάλιστα, ανέφερε, ότι θα παραμείνει και αύριο στην Κέρκυρα, ώστε να ελέγξει ιδίοις όμασι 3 με 4 πιθανά κατάλληλα ακίνητα, ανεξαρτήτως αν αυτά ανήκουν σε νπδδ η ιδιώτες. 

Μάλιστα ο κ. Ιορδανιδης εξέθεσε και τους πιθανούς τρόπους που είναι δυνατόν να κατασκευαστούν οι Φυλακές (οριστική παραχώρηση, μακροχρόνια παραχώρηση, μίσθωση, σδιτ, ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κλπ). 

Στη συνέχεια ο κ. Ιορδανιδης απάντησε σε ερωτήσεις μελών του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ κατά τη λήξη της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Κοντός του δώρισε έναν Ιόνιο Αστικό Κώδικα με σχετική αφιέρωση, εξηγώντας του την ιστορικότητα του και τι αυτός αφορά. 

Η συνάντηση έκλεισε με δέσμευση για αληθινό ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές και με διαβεβαίωση για συνεχή επαφή με το Υπουργείο, επ’ αυτού του σκοπού και ειλικρινή συνεργασία. 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!