Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη Εργατικού Κέντρου και ΚΕΠΕΚ για την πρόληψη του εργασιακού κινδύνου

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η εργοδοτική πίεση, ο αυξημένος όγκος εργασίας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας οδηγούν σε αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα. Το Εργατικό Κέντρο έχει επανειλημμένα καταγγείλει εργατικά ατυχήματα, τουλάχιστον αυτά για τα οποία έχει λάβει γνώση, αφού αποτελεί κοινό μυστικό πως η εργοδοσία απειλεί και εκβιάζει παθόντες και μάρτυρες μετά από τέτοια ατυχήματα, ώστε να αποσιωπηθούν οι εγκληματικές της ευθύνες.
Παράλληλα, αναδεικνύοντας το πρόβλημα, έχουμε απευθυνθεί τόσο στους θεσμικούς εκπροσώπους των εργοδοτών όσο και στους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου. Μετά από αρκετό καιρό, αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κέρκυρα κλιμάκιο ελέγχου της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, προκειμένου να διεξάγει ελέγχους σε επιχειρήσεις της Κέρκυρας.
Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης, κας. Βασιλικής Σεϊντή, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο, το απόγευμα της Τετάρτης, 14/6, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Κ., εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων από κλάδους που παρουσιάζουν συχνά εργατικά ατυχήματα, και της ίδιας της Διευθύντριας. Η αντιπροσωπία των συνδικάτων εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα, ζήτησε τη στελέχωση της Υπηρεσίας Ελέγχου και την αύξηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις.
Μεταξύ της Υπηρεσίας και των συνδικαλιστικών φορέων αποφασίστηκε να ενταθεί η επικοινωνία και η συνεργασία των δύο μερών, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του έργου του ελεγκτικού μηχανισμού και να υποχρεωθούν οι εργοδότες στη λήψη μέτρων προστασίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!