Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Σ. Βάρελης: Η αλήθεια για το “Κλειστό Γυμναστήριο” στον Βορρά

Με ανακοίνωση του ο Δημοτικός συμβουλος Βορρά Σ. Βάρελης αναφέρει τα εξής:
«Μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (25-05-2021) και την συζήτηση του θέματος: Χωροθέτηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, αισθανόμαστε την ανάγκη να γνωστοποιήσουμε την ξεκάθαρη άποψη μας.
Το Κλειστό Γυμναστήριο είναι έργο που εντάχθηκε από τον πρώην ενιαίο Δήμο Κέρκυρας, στο πρόγραμμα “Δημοσίων Επενδύσεων 2018”, μετά και από την καθοριστική παρέμβαση του πρώην Βουλευτή κ.Κώστα Παυλίδη, όπου διεκδίκησε την χρηματοδότηση της μελέτη Τ11Β συνολικού κόστους 3.000.000,00€.
Δυο χρόνια τώρα, και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, η Δημοτική Αρχή του κ.Μαχειμάρη, δεν “έτρεξε” ως όφειλε την διαδικασία χωροθέτησης του έργου, έτσι ούτως ώστε μετά από διαβούλευση και ειλικρινή συζήτηση, να βρεθεί ο χώρος που θα προχωρήσουμε το έργο, που είναι διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας, αλλά κυρίως της νεολαίας της Βόρειας Κέρκυρας.
Ενημερώνουμε οτι το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο , ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης , αξιοποιώντας την δυνατότητα που έχει από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ , να θέτει θέματα προς συζήτηση και απόφαση.
Η αλήθεια είναι οτι ο Δήμαρχος, μας παρουσίασε μια μεγάλη μελέτη καταλληλότητας διαφόρων οικοπέδων, που κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα με ποιο τρόπο αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν, μιας και κάποια αποτελούν ιδιοκτησία του Δήμου, κάποια άλλα δεν πληρούν καμία προϋπόθεση (τίτλους ιδιοκτησίας , μικρό μέγεθος κλπ. ) και κάποια άλλα θυμίζουν αγγελίες σε Real Estate εταιρείες που διαφημίζουν ιδιόκτητα οικόπεδα προς πώληση.
Έχουμε την καθαρή άποψη ότι η μελέτη σε πρώτο χρόνο θα έπρεπε να αφορά την αξιολόγηση των οικοπέδων που ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης , εξασφαλίζοντας έτσι την πιο συμφέρουσα λύση άμεσης υλοποίησης του έργου. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο το οικόπεδο του πρώην γηπέδου Τ.Κ Αγραφών, πληροί μια σειρά από καθοριστικές προϋποθέσεις:
1. Γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του Δήμου μας, υπολογίζοντας τα όρια

του Δήμου από Νησάκι έως Πάγους.
2. Είναι αρκετό μεγάλο σε διαστάσεις (11.500,00 τμ2) και μπορεί εύκολα να
προστεθούν παρακείμενα οικόπεδα (3.500,00 τμ2), έχοντας την
δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα μεγάλο Αθλητικό Κέντρο.
3. Στην αξιολόγηση της μελέτης του ίδιου του Δημάρχου, έρχεται τρίτο (Αγραφούς) με πολύ μικρή απόσταση από δύο άλλα, τα οποία δεν είναι δημοτική περιουσία, αντίθετα με αυτό που θα έπρεπε να παίρνει μπόνους του ιδιοκτησιακού , καθοριστικός παράγοντας για την αξιολόγηση.
4. Το βασικότερο: το “γήπεδο Αγραφών” είναι δημοτική περιουσία, δηλαδή
μηδέν κόστος αγοράς, δεν δαπανά λοιπόν ο Δήμος από ιδίους πόρους, ποσά κοντά στις 300.000,00€ – 400.000,00€ , χρήματα που προτείναμε ως αντιπολίτευση να δαπανηθούν για δυο Κλειστά Προπονητήρια (Κασσιώπη, Αγρός). Εδώ να σημειώσουμε το μεγάλο ψέμα και παραπληροφόρηση , ότι το κόστος αγοράς θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Αντίθετα η αγορά θα καλυφθεί από τα έσοδα του Δήμου (δηλαδή δημοτικά τέλη, κλπ.).
5. Η χρηματοδότηση είναι από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων 2018. Έχουμε καθυστερήσει τόσο ώστε να κινδυνεύουμε να την χάσουμε, αν δεν “τρέξουμε” άμεσα την διαδικασία σύνταξης του φακέλου. Με την πρόταση “γήπεδο Αγραφών” , αύριο κιόλας μπορούμε να καταθέσουμε την μελέτη για να εκδοθεί η άδεια.
6. Οποιαδήποτε λύση αγοράς οικοπέδου θα καθυστερήσει την υλοποίηση του έργου πολλούς μήνες, με σοβαρό κίνδυνο να χαθεί οριστικά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες βάσει ισχύουσας νομοθεσίας (πρόσκληση – εκδήλωση ενδιαφέροντος, μειοδοτικός διαγωνισμός, ενστάσεις κλπ.).
7. Στην πρώτη συζήτηση (που διακόπηκε άδοξα στις 6:00 το ξημέρωμα – με τον Πρόεδρο να κλείνει το πρόγραμμα της τηλεδιάσκεψης) οι 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, εκφράστηκαν υπερ της λύσης του “γήπεδο Αγραφών” ως την πιο μακράν συμφέρουσα για τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας και φυσικά για την τοπική κοινωνία και την νεολαία της.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, μετά από αυτήν την πρόταση, την στάση
του Δημάρχου, που με διχαστικό λόγο και ακατανόητη εμμονή , προσπαθεί λυσαλέα να ακυρώσει αυτή την απόφαση, εμπλέκοντας μάλιστα τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ζητώντας τους να γνωμοδοτήσουν χωρίς επαρκή πληροφόρηση, σε ένα θέμα που χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση τεχνικών προδιαγραφών, αλλά και χρόνο για σοβαρή αξιολόγηση της μελέτης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκβιάζει τους Προέδρους των Τ.Κ , θυμίζουμε την πρόσφατη ανήθικη και άνομη προσπάθεια να συλλέξει υπογραφές, σε ένα κατάπτυστο κείμενο, που ζητούσε τις παραιτήσεις εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων. Η κατάληξη ήταν ένα απερίγραπτο

φιάσκο, ωστόσο δεν τους βλέπουμε να πτοούνται, αντίθετα απειλούν ότι όποιος Πρόεδρος δεν συμμορφώνεται, “δεν θα βλέπει έργο στο χωριό του”.
Ωστόσο όσοι “επιστρατεύθηκαν” και υπέγραψαν με ανευθυνότητα χαρτιά που εντέλει θα καταλήξουν και πάλι “στον κάλαθο των αχρήστων”, καλό θα ήταν να θυμούνται την ανεξάρτητη εκλογή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρ’ όλα αυτά είμαστε διαθέσιμοι σε όποιαδηποτε συζήτηση και διάλογο σε θέματα που κατα καιρούς αφορούν τις κοινότητες τους.
Ζητάμε άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και λήψης απόφασης, για να διατηρήσουμε ζωντανό τον στόχο δημιουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Προειδοποιούμε σαφέστατα: όποιαδηποτε κωλυσιεργία από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο, στην άμεση ανταπόκριση του αιτήματος μας, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την ενδεχόμενη απώλεια του έργου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναζητηθούν εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!