Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Τέλος οι ΜΕΘ-Covid στα νοσοκομεία

H χαλάρωση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σηματοδοτώντας, την υποχώρηση της έντασης της πανδημίας, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης των ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ. Έτσι δεν θα νοσηλεύονται αποκλειστικά σε ΜΕΘ Covid, ούτε θα διαχωρίζονται οι εντατικές σε Covid-19 και non Covid.

Δεδομένου του εμβολιασμού της πλειονότητας του πληθυσμού και της δυνατότητας φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους, οι ειδικοί εισηγήθηκαν, και το υπουργείο Υγείας αποδέχθηκε, τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Η κατάργηση των ΜΕΘ Covid και non Covid και η επιστροφή στην προ της πανδημίας κατάσταση θα τεθεί σε ισχύ με ΚΥΑ πιθανότατα από τον Απρίλιο. Όλα τα άλλα θέματα που εισηγηθηκαν οι ειδικοί, πρόκειται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!