Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί από την μοιραία σύγκρουση των τρένων

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, και συγκλονίζει την χώρα.

Έως αυτή την ώρα, 43 σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο, όπως δήλωσε η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή στον RealFm 97,8 και στους Κωνσταντίνο Λαβίθη και Στεφανία Κασίμη.

«Στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας υπάρχουν τρεις συνάδελφοι, ενώ με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης έχουν έρθει συνάδελφοι και από την Αθήνα και από τη Λαμία και από τη Θεσσαλονίκη διότι δεν είχαμε εικόνα του τι μπορούσαμε να περιμένουμε», είπε αρχικά η κ. Λεονταρή.

«Μέχρι στιγμής έχουμε 43 νεκρούς και περίπου 10 σακούλες μέλη. Είναι πολύ δύσκολη η ταυτοποίηση. Πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τα οποία έχει έρθει ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ασχολείται με την ταυτοποίηση των σορών μέσω της μεθόδου DNA. Έχει ληφθεί (σσ. DNA) από τις οικογένειες που έχουν δηλώσει ότι έχουν χάσει άνθρωπο, και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι 56», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως εξήγησε, πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα με την λήψη DNA και ως εκ τούτου, «αύριο το μεσημέρι θα έχουμε εικόνα πλέον για ποιους ανθρώπους μιλάμε. Είναι δεδομένο όμως ότι ξέρουμε για κάποιους, που τυχόν είχαν κάποια ταυτότητα, κάποιο διαβατήριο πάνω τους, κάποιο στοιχείο». Τα περισσότερα άτομα ήταν νεαρής ηλικίας, όπως επιβεβαίωσε η ίδια.

«Επειδή χειρίστηκα και τα Τέμπη και τον Μαλιακό, θεωρούσα ότι πραγματικά δεν θα αντιμετώπιζα ποτέ τέτοια μαζικότητα. Να όμως που με διέψευσε η πραγματικότητα, αυτή την στιγμή έχουμε διπλάσια και αύριο δεν ξέρουμε τι μας περιμένει. Αυτή η μαζικότητα μας έχει συγκλονίσει όλους, δεν είναι εύκολο πράγμα. Φυσικά, αν σκεφτεί κανείς ότι οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να βρίσκεται ή στη μία θέση ή στην άλλη, μας κάνει να αισθανόμαστε τι βιώνουν αυτή τη στιγμή οι οικογένειες που έχουν χάσει τους ανθρώπους τους », συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αρχές εφάρμοσαν ένα συγκεκριμένο σύστημα και έστελναν δείγματα DNA κάθε τέσσερις ώρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να γίνουν οι συγκρίσεις με το DNA που έχει ληφθεί από τους συγγενείς των αγνοουμένων. Ως εκ τούτου, αύριο αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα, δηλαδή οι πρώτες επίσημες ταυτοποιήσεις νεκρών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!