Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέσσερις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΦΕΚ με το Μουσικό Σχολείο

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας και η ορχήστρα εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας διοργανώνουν τέσσερεις συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στο διήμερο Τρίτη 28 Μαρτίου και Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023. Η πρώτη παράσταση, και στις δύο μέρες, θα λάβει χώρα στις 10:00-11:00 και θα επαναληφθεί στις 11:30-12:30.

Στις συναυλίες θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων. Απευθύνονται σε μαθητές/τριες των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού καθώς και Α’ τάξης Γυμνάσιο. Τις συναυλίες επιτρέπεται να παρακολουθήσει όποιος/α γονέας/κηδεμόνας μαθητή/τριας επιθυμεί να την παρακολουθήσει.
Θα συμμετέχουν: η κα Μαρία Μονόπωλη – τραγούδι, η κα Μαρία Σουρβίνου – αφήγηση, ενώ τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο κ. Άλκης Μπαλτάς.
Η είσοδος είναι δωρεάν, προσφορά της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας – «Παλαιά».

Το μιούζικαλ (Μπρόντγουεϊ, 1959) «Η Μελωδία της Ευτυχίας» έχει βασιστεί στο αυτοβιογραφικό βιβλίο (1949) της Μαρίας Φον Τραπ. Τη μουσική έχει γράψει ο Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους ο Όσκαρ Χάμερσταϊν. Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία του Χόλυγουντ «Μελωδία της Ευτυχίας» (1965) και δύο γερμανικές ταινίες: «The Trapp family» (1956) και «The Trapp family in America» (1958). Η Μαρία φον Τραπ βοήθησε στο σενάριο των ταινιών. Η πραγματική οικογένεια Φον Τραπ έφυγε από την Αυστρία της ναζιστικής κατοχής το 1938 και πήγε στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε πολλές μουσικές εμφανίσεις.

 

φωτο αρχείου ΦΕΚ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!