Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ταξιδεύοντας Ελλάδα-Βουλγαρία. 6 tips για ένα τέλειο ταξίδι!

Η Βουλγαρία είναι μια από τις χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου. Βρέχεται ανατολικά από τη Μαύρη θάλασσα και συνορεύει με πέντε χώρες, μία από αυτές η Ελλάδα. Η οροσειρά της Ροδόπης αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο χωρών! Εάν αποφασίσατε να ταξιδέψετε στη γειτονική Βουλγαρία ακολουθούν 6 tips για ένα τέλειο ταξίδι!

1. Προγραμμάτισε τις διακοπές σου!

Φτιάξε ένα πλάνο με τις περιοχές που θες να επισκεφθείς!

Πρωτεύουσα της χώρας και βασικός προορισμός των επισκεπτών είναι η Σόφια. Επιπλέον η μεγάλης ιστορικής σημασίας για τους Έλληνες Φιλιππούπολη, η πόλη που πήρε το όνομά της από τον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ίσως πάλι προτιμάτε να παραθερίσετε στις ακτές τις Μαύρης θάλασσας με τα ιαματικά και θεραπευτικά νερά της. Μην παραλείψετε και  την ορθόδοξη μονή του Αγίου Ιωάννου της Ρίλα ένα μνημείο μεγάλης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας, χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO! Αυτές είναι λίγες από τις επιλογές που έχετε για να προετοιμάσετε το πλάνο του ταξιδιού σας!

2. Οικονομία στις διακοπές!

Τα νέα για το ατομικό ή οικογενειακό σας budget είναι ευχάριστα καθώς πρόκειται για μια από τις πιο οικονομικές χώρες της Ευρώπης. Με χαμηλό κόστος διαμονής αλλά και καθημερινών εξόδων είναι ένας λόγος επιπλέον που προσελκύει τουρισμό. Επίσημο νόμισμά της είναι το βουλγαρικό λεβ (BGN).

3. Χειμερινός και Καλοκαιρινός προορισμός

Αποφασίστε την εποχή που θα κάνετε το ταξίδι σας!

  •   Εάν προτιμάτε χειμερινές διακοπές, η χώρα προσφέρεται από μέσα Δεκεμβρίου ως και Απρίλη για σκι και όχι μόνο!
  •   Εάν προτιμάτε καλοκαιρινές διακοπές θα ενθουσιαστείτε με τις παραλίες της Μαύρης θάλασσας!

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα

Το δελτίο ταυτότητάς σας ή ένα έγκυρο διαβατήριο επαρκούν ως ταξιδιωτικά έγγραφα εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε για έως 90 μέρες! Η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε αλλά όχι πλήρες μέλος της ζώνης των χωρών Σένγκεν.

5. Με τι να ταξιδέψετε

Αποφασίστε με ποιο μεταφορικό μέσο θα κάνετε το ταξίδι σας! Οι επιλογές είναι πολλές:

  •   Αεροπορικώς, επιλέξτε την πτήση που επιθυμείτε με διάρκεια μέσο όρο 1 ώρα και 21 λεπτά
  •   Με τραίνο ,η απόσταση από Θεσσαλονίκη για την πρωτεύουσα Σόφια είναι 8,5 ώρες
  •   Με λεωφορείο από Αθήνα για Σόφια θα υπολογίζετε μ.ο διάρκειας 12 ώρες και 30 λεπτά
  •   Εάν προτιμάτε τα roadtrip η απόσταση ενδείκνυται για ταξίδι με δικό σας όχημα

6. Roadtrip

 

Αποφασίσατε για τον προορισμό σας, κάνατε το πλάνο σας και επιλέξατε να μετακινηθείτε με δικό σας όχημα; Για να εισέλθετε στη Βουλγαρία έχετε μαζί σας το διαβατήριο ή την ταυτότητα σας όπως προαναφέραμε. Θα χρειαστείτε όμως και έγκυρη κάρτα οδήγησης καθώς και πράσινη κάρτα αυτοκινήτου (ή πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης). Τέλος απαραίτητη είναι η βινιέτα (vignette).

 Για να κινηθείτε εντός Βουλγαρίας πρέπει να ξέρετε πως το σύστημα διοδίων της Βουλγαρίας διαφέρει από της Ελλάδας. Στην Ελλάδα θα βρείτε τα παραδοσιακά διόδια στους δρόμους ενώ στη Βουλγαρία πληρώνετε τους οδικούς φόρους πληρώνοντας για μια βινιέτα( e-vignette). Οι οδηγοί παραλαμβάνουν τη βινιέτα τους για τις εθνικές οδούς ηλεκτρονικά γρήγορα και εύκολα μέσω e-mail. Εξαιρούνται οι μοτοσυκλέτες. Μπορείτε να βγάλετε βινιέτα για 7 μέρες έως και 1 χρόνο! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο https://vignettebulgaria.com/el/ .

 Γνωρίστε το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στη Βουλγαρία το οποίο αποτελείται από 7 τμήματα. Αναλόγως με τις περιοχές που αποφασίσατε να επισκεφθείτε θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα κάποιον από τους παρακάτω αυτοκινητόδρομους:

Α1: Από τη Σόφια εκτείνετε 360χλμ μέχρι το παραθαλάσσιο Μπουργκάς!

Α2: Από τη Σόφια εκτείνεται προς το βόρειο μέρος της χώρας!

Α3: Από τη Σόφια εκτείνεται νότια προς Ελλάδα, στο χωριό Κουλάτα!

Α4: Συναντά τον Α1 στον Άνω Θρακικό κάμπο μια διαδρομή για όσους ταξιδεύουν προς Τουρκία!

Α5: Ή “Awtomagistrala Cherno More”, Βρίσκεται ανατολικά της Βουλγαρίας και μόλις ολοκληρωθεί σαν έργο θα συνδέει τις δύο παραθαλάσσιες πόλεις Βάρνα και Μπουργκάς!

Α6: Αυτοκινητόδρομος που όταν ολοκληρωθεί θα οδηγεί από τη Σόφια στα σερβικά σύνορα! Και τέλος,

Α7: Είναι προγραμματισμένο το τελικό έργο να ενώνει τους Α1,Α2 και Α3 νοτιοδυτικά.

Καλό σας ταξίδι!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!