Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Τα εκπαιδευτικά προβλήματα συζήτησαν Α. Κουρσάρης και Κ. Αρσένης

Με τον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κέρκυρας συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του Μέρα25 Συμμαχία για τη ρήξη, Κρίτωνας Αρσένης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Στη συζήτηση αναλύθηκαν τα εκπαιδευτικά προβλήματα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν είναι η αξιολόγηση των δασκάλων, η οποία με τους αντιδραστικούς νόμους 4692/20 και 4823/21 προωθεί την κατηγοριοποίηση, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, με συνέπεια την μη διασφάλιση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές/τριες.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, όπως κι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, είναι το μισθολογικό,  η άκρατη ακρίβεια, η έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια, σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς των εργαζομένων.

Στα τοπικά προβλήματα προεξέχουσα θέση έχουν τα σχολικά κτίρια, τα οποία καταρρέουν μέρα με τη μέρα, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο στατικής επάρκειας και αντισεισμικής προστασίας, αλλά χωρίς και την απαραίτητη συντήρηση των σχολικών υποδομών και φυσικά την έλλειψη σχεδιασμού για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.  Επίσης, αναδείχθηκε ο αποτυχημένος σχεδιασμός στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και την ανάγκη αναθεώρησής του, με κυριότερο αίτημα την άμεση αντικατάσταση των κοντέινερς που φιλοξενούν το 30% των νηπίων και προνηπίων της πόλης και των περιαστικών περιοχών. Επιπλέον ως μέγιστης σημασίας τονίστηκε η δημιουργία  Ειδικού Σχολείου (Νηπιαγωγείου και Δημοτικού) στη Νότια Κέρκυρα με έδρα το νέο Σχολείο των Βραγκανιωτίκων.

Ο υποψήφιος βουλευτής, αφού ενημερώθηκε πλήρως, δεσμεύτηκε ότι το Μέρα25 Συμμαχία για τη ρήξη, θα συνεχίζει να προωθεί και να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών με στόχο την αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, τονίζοντας ότι το Μέρα25 έχει ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο καταθέτοντας ερωτήσεις για την ανάδειξη κι επίλυση όχι μόνο των γενικών εκπαιδευτικών ζητημάτων αλλά και των τοπικών προβλημάτων των σχολικών υποδομών της Κέρκυρας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!