Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Τα «μικρά» αδέλφια Τσιτσιπά στο ITF JUNIORS CORFU CUP

Η αυλαία του παγκόσμιου τουρνουά τένις ITF JUNIORS CORFU CUP με την επωνυμία «Θεόδωρος Καλαντζής», ανοίγει αύριο, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας, με την διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων, οι οποίοι θα συνεχιστούν και την Δευτέρα (28/6).

Ωστόσο η επίσημη έναρξη του διεθνούς τουρνουά, που φιλοξενεί για 24η φορά, ο αρχαιότερος όμιλος τένις της Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (29/6) όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό (32 αγόρια & 32 κορίτσια) της διοργάνωσης. Στο τουρνουά, το οποίο είναι αξιολογημένο G4 και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις (ITF) μετέχουν περισσότεροι από 140 αθλητές-τριες από 24 χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Ιταλία, Η.Π.Α, Μ. Βρετανία, Ισραήλ, Κύπρο, Καναδά, Γαλλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Γερμανία, Σερβία, Ινδία, Ν. Αφρική, Αυστρία, Σλοβενία, Ιορδανία, Β. Μακεδονία, Ρωσία, Ισπανία, Αλβανία, Τσεχία, Βουλγαρία & Σιγκαπούρη).

Οι συμμετέχοντες είναι νέοι και νέες από 12 έως & 18 ετών, που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας τους, είναι δηλαδή οι εκκολαπτόμενοι πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο τένις. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν στο τουρνουά είχαν πάρει μέρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Ενώ φέτος θα μετέχουν τα μικρότερα μέλη της οικογένειας Τσιτσιπά, τα αδέλφια του Στέφανου, Παύλος στο κυρίως ταμπλό και Ελισάβετ στα προκριματικά.

Από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κέρκυρας παίρνουν μέρος τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες. Οι Αλέξανδρος Ζερβός (Νο 5 στο ταμπλό), Φίλιππος Γεωργόπουλος και η Αλίσα Κάρρα (Νο 2 της Δ΄Ένωσης Τένις) που θα αγωνιστούν στο κυρίως ταμπλό και οι Γιάννης Βουργίδης, Νίκος Μπαλής & Αλεξάνδρα Μάγιερ, που θα δώσουν την μάχη των προκριματικών. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των επιδιαιτητών των αγώνων είναι οι διεθνής της ITF Δημήτρης Σαρατζίδης με βοηθό τον επίσης διεθνή Τέλη. Δυστυχώς οι αγώνες θα γίνουν χωρίς την παρουσία θεατών, γιατί παρά το γεγονός ότι η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση επιτρέπεται η παρουσία θεατών έως 50% της χωρητικότητας των εξέδρων σε αγώνες ατομικών πρωταθλημάτων, που διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους, εν τούτοις οι εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας δεν έχουν δύο εισόδους, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Αφιερωμένο στον Θεόδωρο Καλαντζή

Υπενθυμίζουμε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) από το 2019 έκανε δεκτή την πρόταση του ΟΑ Κέρκυρας το τουρνουά να έχει την επωνυμία «THEODOROS KALANTZIS CUP» στη μνήμη του πρώην προέδρου του ΟΑ Κέρκυρας, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή ξημερώματα 12 Ιανουαρίου 2019 μέσα σε λίγες ώρες, έχοντας πάθει σοβαρή γαστρορραγία. Ο γνωστός μας «Τζίτζι» ανήκε από παιδί στην οικογένεια του Τένις ως Αθλητής και στη συνέχεια ως Πρόεδρος του ιδρυτικού Σωματείου-Μέλους της Ε.Φ.Ο.Α, Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας από το 1998 έως και την ημέρα, που άφησε την τελευταία του πνοή. Η πλήρης αναγνώριση της προσφοράς του ήρθε και από τη Διεθνή Οικογένεια του Τένις όταν το 2016 εκλέχθηκε Μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Τένις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Διοργάνωσε μαζί με τους Συνεργάτες του στο Δ.Σ. του Ο.Α.Κ. σειρά Πανελληνίων και Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κέρκυρα. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης του ITF JUNIORS CORFU CUP. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κέρκυρας διοργάνωσε για πρώτη φορά το διεθνές τουρνουά ITF JUNIORS τον Αύγουστο του 1997 και μέχρι το 2019 διεξάγονταν ανελλιπώς. Πέρυσι δεν διοργανώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!