Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα προτεινόμενα βιβλία αυτής της εβδομάδας

Η «Κ.Σ.» σας παρουσιάζει και αυτήν την εβδομάδα, τέσσερις τίτλους βιβλίων, δια χειρός της συγγραφέως Νεκταρίας Βαρσαμή Πουλτσίδη

 

Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

Η ζαχαρένια καρδιά του λύκου – Ευθυμία Ανδριώτη

 

«Η ζαχαρένια καρδιά του λύκου» είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως Ευθυμίας Ανδριώτη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Η εικονογράφηση ανήκει στην Ναταλία Καπατσούλια. Ενδείκνυται για παιδιά 4+ ετών.

          Η μικρή λαγουδίνα ζει σ΄ένα όμορφο δάσος και είναι εκπληκτική μαγείρισσα. Κάθε μέρα μαγειρεύει δημιουργώντας πεντανόστιμα γλυκά, τα οποία μοιράζεται με τους φίλους της.  Ένα πεινασμένος λύκος που τριγυρνά στο δάσος, μια μέρα συναντά την λαγουδίνα μας και την κυνηγάει για να τη φάει. Θα καταφέρει να γλιτώσει η ηρωίδα μας απ’ την επίθεση του λύκου;

          Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο σε έμμετρο λόγο που θίγει τις αξίες της καλοσύνης, της εξυπνάδας και κυρίως τη δύναμη της αγάπης που μπορεί να μαλακώσει και να μεταμορφώσει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά!

 

Παράδεισος – Αμπντουλραζάκ Γκούρνα

 

Ο Αμπντουλραζάκ Γκούρνα επιστρέφει με το νέο του βιβλίο «Παράδεισος», ένα εξαιρετικό βιβλίο από τον συγγραφέα που τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Η μετάφραση ανήκει στην Κατερίνα Σχινά.

          Ο Γιουσούφ, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, πωλείται από τους γονείς του σε έναν πλούσιο έμπορο. Μεγαλώνει σαν σκλάβος. Ταξιδεύει με τον αφέντη του, τον Αζίζ, στην ενδοχώρα της Αφρικανικής Ηπείρου, και μαζί του ταξιδεύουμε κι εμείς γνωρίζοντας τις ταξικές διαφορές, την εκμετάλλευση, την οδύνη αλλά και τη δύναμη της συνήθειας. Τι γίνεται όταν σου χαρίζεται η ελευθερία σου αλλά επιλέγεις να μείνεις με τον δυνάστη σου, σκλάβος μια ζωή;

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα όπου σκιαγραφείται άρτια η κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Αφρικής, η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, την εποχή της γερμανικής αποικιοκρατίας.

 

 

Ατελώς Υπέροχοι – Colleen Hoover

 

Η πολυγραφότατη και αγαπημένη συγγραφέας Colleen Hoover έρχεται με ένα ακόμη δυνατό βιβλίο, το «Ατελώς υπέροχοι» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Η μετάφραση ανήκει στην Σοφία Τάπα.

          Ο Γράχαμ και η Κουίν, ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε παράφορα, ενθουσιασμένοι αποφάσισαν να παντρευτούν. Όμως, η καθημερινότητα και η ρουτίνα φθείρει τον πρώτο έρωτα και έρχονται αντιμέτωποι με γεγονότα για τα οποία δεν ήταν προετοιμασμένοι. Κι όταν έρχονται σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα που είχαν θάψει. Τότε θα φανεί αν ο γάμος τους είναι χτισμένος σε γερά θεμέλια, ό, τι κι αν συμβεί.

          Πρόκειται για ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο, όπου αυτή τη φορά θίγεται το θέμα της υπογονιμότητας. Η συγγραφέας τσαλακώνει τους ήρωές της, χαρακτήρες της διπλανής πόρτας κι εμείς συμπάσχουμε μαζί τους. Ένας λόγος που αγαπάμε τη γραφή της Hoover  είναι πως σε κάθε της βιβλίο καταπιάνεται με δύσκολα θέματα και δεν ωραιοποιεί καταστάσεις, αντιθέτως μιλάει ανοιχτά και ρεαλιστικά.

 

Ο φύλακας της δικαιοσύνης – Ευσταθία Σορώκου

H συγγραφέας Ευσταθία Σορώκου έρχεται να μας οδηγήσει σε μία ακόμη περιπέτεια μέσα από το νέο της βιβλίο «Ο φύλακας της δικαιοσύνης», το οποίο είναι το δεύτερο μέρος της σειράς. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή.

          Η ιστορία ξεκινάει εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος «Οι φύλακες της Δικαιοσύνης». Οι αρχηγοί των τεσσάρων πόλεων αναζητούν απεγνωσμένα τον άγνωστο εχθρό που τους είχε επιτεθεί στο πρώτο βιβλίο. Πάμπολα τα αναπάντητα ερωτήματα, με κυριότερο το με ποιο κριτήριο επιλέχθηκαν για Φύλακες και γιατί. Θα καταφέρουν να βρουν λύση προτού να είναι αργά;

          Πρόκειται για ένα ακόμη αξιόλογο βιβλίο της λογοτεχνίας του φανταστικού. Φαίνεται η ωριμότητα της γραφής, οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, η σκιαγράφηση των χαρακτήρων, η δράση, οι ανατροπές και η αγωνία που κορυφώνεται σε πολλά σημεία. Θα θέλαμε να ταξιδέψουμε λίγο ακόμη με την Άλις και τον Λαμάρ. 

 

 

*Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

 **Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο κυκλοφορίας της “Κ.Σ.” την Τετάρτη 19/7

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!