Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα προτεινόμενα βιβλία αυτής της εβδομάδας

Η «Κ.Σ.» σας παρουσιάζει και αυτήν την εβδομάδα, δυο τίτλους βιβλίων, δια χειρός της συγγραφέως Νεκταρίας Βαρσαμή Πουλτσίδη

 

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ

 

Το χαμένο εισιτήριο – Freya Sampson

Είναι συγγραφέας, αρθρογράφος στην “Κ.Σ.”

Το νέο βιβλίο «Το χαμένο εισιτήριο» της συγγραφέως Freya Sampson κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Η μετάφραση είναι της Όλγας Γκαρτζονίκα.

Την χρονολογία 1962 κάπου στο Λονδίνο, ο Φρανκ συναντά τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μιας νεαρής κοκκινομάλλας, νεοφερμένη στην πόλη, όταν εκείνη επιβιβάζεται στο λεωφορείο #88. Ο Φρανκ παρατήρησε το ντύσιμό της: φαρδύ παντελόνι, τουίντ σακάκι και μαύρος μπερές. Ένας επιβλητικός συνδυασμός αγορίστικης αμφίεσης με θηλυκή γοητεία. Εντυπωσιασμένος κάρφωσε το βλέμμα του πάνω της κι αφέθηκε να την παρατηρεί καθ’ όλη τη διαδρομή. Μια ζωγράφος…, σκέφτηκε.

Η κοπέλα ενοχλείται από την αδιακρισία και ζητά το λόγο της επίμονης ματιάς του. Ο Φρανκ τραυλίζει μια μασημένη συγνώμη, η οποία γίνεται αφορμή της γνωριμίας τους. Όταν το λεωφορείο φτάνει στο τέρμα, ο Φρανκ βαθιά ερωτοχτυπημένος, ζητάει το τηλέφωνο της αλλά χάνει το εισιτήριο και συνεπώς το τηλέφωνό της. Έτσι επαναλαμβάνει καθημερινά κάνει το ίδιο δρομολόγιο μήπως και την πετύχει. 

Έξι δεκαετίες αργότερα, η Λίμπι επιβιβάζεται στο λεωφορείο #88, καταρρακωμένη κι απογοητευμένη από τον χωρισμό της με τον αγαπημένο της. Στο πρόσωπο της ο Φρανκ αναγνωρίζει την πρώτη και αγαπημένη του αγάπη κι αναφωνεί αιφνιδιασμένος: Ω, Θέε μου! Εσύ είσαι! Η Λίμπι γυρίζει ξαφνιασμένη να δει ποιος της μίλησε για να αντικρίσει τον ηλικιωμένο πια και με άνοια Φρανκ.

Πρόκειται για ένα γλυκό, ρομαντικό βιβλίο που εξυμνεί την αγάπη, την αναλλοίωτη στον χρόνο. Κι όσο διάβαζα το βιβλίο συγκινημένη, με συνόδευε το τραγούδι “Μια στιγμή στο χρόνο”, γιατί μονάχα μια στιγμή χρειάστηκε ο Φρανκ να ερωτευτεί, μια στιγμή για να υψώσει το ανάστημά του να αντιταχθεί στην επιθυμία του πατέρα του ν’ αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, μια στιγμή για να ακούσει εκείνη τη φωνή που πήγαζε από μέσα του, ν’ ακολουθήσει τις επιθυμίες της καρδιάς του και να σπουδάσει ηθοποιία. Μονάχα μια στιγμή…

 

Σχολή για Γερμανίδες νύφες – Έιμι Ράνιαν

Από τις Εκδόσεις Μίνωας, κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Σχολή για Γερμανίδες νύφες» της συγγραφέως Έιμι Ράνιαν. Σε μετάφραση της Νοέλας Έλιασα.

Ο πατέρας της Χάνας στέλνει το νεαρό κορίτσι στο Βερολίνο να μείνει με τον αδερφό του Ότο και τη γυναίκα του Καρλότα. Οι αυστηροί θείοι της, την παρουσιάζουν στην καλή κοινωνία ως υποψήφια νύφη. Μαζί με την Χάνα γνωρίζουμε και την Τίλντε, μια κοπέλα μισή Εβραία και μισή Γερμανίδα. Η νεαρή κοπέλα παραδίδει μαθήματα ραπτικής άλλες κοπέλες προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην και μέσα από κει γνωρίζει και τη Κλάρα.

Είναι ένα κοινωνικό δράμα γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο που εναλλάσσεται ανάμεσα στην οπτική γωνία τόσο της Χάνας όσο και της Τίλντε. Οι εσωτερικές συγκρούσεις τους, οι επιλογές αλλά και το βάρος αυτών, όπως και ο αγώνας για επιβίωση σε μία ασταθή εποχή υπό το καθεστώς του Χίλτερ, ενώνει τις τρεις κοπέλες με άρρηκτα δεσμά φιλίας, προσφοράς, θυσίας και αγάπης. 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!