Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Τα “όχι” του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας για φορολογικό και μεταρρύθμιση σε δομές ψυχικής υγείας

Μια σειρά αποφάσεων έλαβε στη πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, όπου μεταξύ άλλων, αφορούν στο φορολογικό νομοσχέδιο και τις μεταρρυθμίσεις για την ψυχική υγεία

Για την ψυχική υγεία

Το ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην με αριθμό 25/1-12-2023  συνεδρίαση  του και στο θέμα:  « Συζήτηση για την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου που προβλέπει την μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας  και της απεξάρτησης- Αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟΚΕΘΕΑ) και με δεδομένο το έργο που έχει παράξει το ΚΕΘΕΑ Κέρκυρας (Κέντρο θεραπείας εξαρτημένων ατόμων) , ομόφωνα,εκφράζει:  τη διαφωνία του με τη διάταξη του Νομοσχεδίου που προβλέπει την ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων ( Ε.Ο.Π.Α.Ε.) , στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι μέχρι σήμερα εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων .

Παράλληλα, ζητά:

  • Την ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο θεραπευτικό προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει “θεραπευτικό συνεχές».
  • Την ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή
  • Την περαιτέρω ενημέρωση της κοινωνίας από εξειδικευμένο προσωπικό και με συμμετοχή των συλλόγων οικογένειας της ΟΣΟΚΕΘΕΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ), για το μεγάλο ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

 

Για το Φορολογικό

Το ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στην με αριθμό 25/1-12-2023  συνεδρίαση  του και στο θέμα «Συζήτηση για το σχέδιο νόμου που αφορά τη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων» ομόφωνα :

1.Εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν .

2.Συντάσσεται με τα ψηφίσματα των φορέων (οικονομικό επιμελητήριο της Ελλάδος – 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων, δικηγορικό σύλλογο κ.λ.π.

3.Να ισχύσουν: α) μείωση φόρου συντελεστών, β) κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, γ) κατάργηση προκαταβολής φόρου, δ) μείωση του ποσού στην εφάπαξ καταβολή κατά 15%/ αφορολόγητο μέχρι 12.000,00€.

4.Άμεσα να  αποσυρθεί  το σχέδιο νόμου και να ξεκινήσει διάλογος  με κοινωνικούς φορείς για το σχεδιασμό ενός νέου πλαισίου , προκειμένου να σχεδιαστούν εναλλακτικές  και πραγματικά δίκαιες ρυθμίσεις με θετικό κοινωνικό και δημοσιονομικό αποτύπωμα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!