Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Τηλε-συζήτησαν Αυγενάκης-Διοίκηση ΕΑΚ Κέρκυρας

Σειρά τηλεδιασκέψεων με τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων διεξάγει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ούτως ώστε να υπάρξει προετοιμασία για την επόμενη μέρα, μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό, επιτρέψει την επανεκκίνηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η αρχή έγινε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και Καυτανζόγλειο, ακολούθησαν ΕΑΚ Λάρισας, Χανίων, Ηρακλείου, Πάτρας και την Παρασκευή στις 15.30 το απόγευμα ήταν η σειρά του ΕΑΚ Κέρκυρας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε την Διοίκηση του ΕΑΚΚ ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων, που αφορούν στις αθλητικές υποδομές, οι οποίες εποπτεύονται από τη ΓΓΑ.

Όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στόχος είναι «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία». Ακολούθησε αναλυτικός διάλογος με προτάσεις και παρατηρήσεις από πλευράς των μελών της διοίκησης, που επισήμαναν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Εθνικού Αθλητικού Κέντρου. Ο πρόεδρος Σταμάτης Λυκούρης προέταξε την ανάγκη εξωραϊσμού των εγκαταστάσεων δίνοντας προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των τεχνικών θεμάτων, που υπολείπονται προκειμένου να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση, η οποία πέραν των άλλων θα μειώσει και το ετήσιο λειτουργικό κόστος.

Μεταξύ των άλλων έγινε αναφορά στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στο ΕΑΚΚ 12 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (3 Εργάτες καθαριότητας, 2 Εργάτες πρασίνου, 3 Φύλακες, 1 Νοσηλευτής, 1 Μηχανολόγος, 1 Ηλεκτρολόγος και 1 Υδραυλικός).

Επίσης έγινε επισήμανση στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» και την εθελοντική προσφορά σε αυτό των δύο Κερκυραίων Ολυμπιονικών Σπύρου Γιαννιώτη και Μαρίας Γεωργάτου, ενώ όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΑΚΚ στα τέλη του μηνός Απριλίου προγραμματίζεται και εθελοντική αιμοδοσία. Πάντως από κερκυραϊκής πλευράς εκφράστηκε ανησυχία για το πότε θα λήξει η «καραντίνα» και εάν η οικονομική κρίση, που θα ακολουθήσει την πανδημία θα αφήσει διαθέσιμα αποθεματικά για την υλοποίηση αθλητικών έργων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!