Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Την πλατφόρμα recycle.corfu.gr ανακοίνωσε η Δημοτική αρχή – Στόχος μια “έξυπνη” Κέρκυρα (vid)

Την ανακοίνωση της νέας πλατφόρμας που εγκαταστάθηκε στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και αφορά την ενημέρωση και όχι μόνο, των δημοτών, για την ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, ανακοίνωσαν η Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Π. Τζάννε και Γ. Σερεμέτης.

Υδραίου: Να γίνουν οι πολίτες συνεργάτες του Δήμου

Η κα. Υδραίου τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των δημοτών σε όποια προσπάθεια εκσυγχρονισμού από πλευράς δήμου, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει και να αποδώσει. «Με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των Δήμων, την ευελιξία και την ταχύτητα των υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση του κόσμου, εγκαταστήσαμε πλατφόρμα  που αφορά στην ανακύκλωση και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων recycle.corfu.gr. Είμαστε από τους λόγους δήμους που διαθέτουμε εξειδικευμένη πλατφόρμα για το σκοπό αυτό και είμαστε υπερήφανοι και καλούμε   όλους τους δημότες να ανταποκριθούν, να συμμετέχουν, γιατί δε φτάνουν μόνο οι λειτουργίας από δήμο αλλά απαιτείται η ανταπόκριση και η καλή ενημέρωση των δημοτών γιατί πρόκειται για μια συμμετοχική διαδικασία και αυτό είναι το κλειδί του σχεδίου.  Η ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών να επιδειχθεί  να γίνουν οι πολίτες συνεργάτες του δήμου ώστε να αναπτύξουμε περισσότερα ρεύματα για να επιτύχουμε μια πράσινη, καθαρή, σύγχρονη και πολιτισμένη Κέρκυρα»

 

 

Τζάννε: Στόχος ευφυής πόλη, ευφυής Δήμος και ευφυείς πολίτες

Η δημοτική αρχή πιστή στις προεκλογικές δεσμεύεις της, προσπαθεί να ενσωματώσει όσο το δυνατόν περισσότερες σύγχρονες ψηφιακές λύσεις. Ο τελικός στόχος είναι η μετατροπή του δήμου σε smart δήμο και να γίνουμε μια ευφυής πόλη, με ευφυή δημοτική αρχή και ευφυείς  πολίτες . Παραλάβαμε έναν σχεδόν ανενεργό ιστότοπο με ελάχιστη επισκεψιμότητα. Σε ένα χρόνο μέσα οι μοναδικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000 και τα κλικ 350.000. Ο κόσμος έχει μάθει και αναζητά τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου.

 

Σερεμετης: Δεν είμαι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά δημοτών ως προς την ανακύκλωση

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δε δίστασε να τονίσει πως η ευθύνη για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν αφορά μόνο στο δήμο αλλά και στους δημότες, οι ποίοι πρέπει να είναι ενεργείς και να εκπαιδευτούν ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιταγές της ζωής και των αναγκών, «Ένα ακόμη εργαλείο είναι στη διάθεση των δημοτών. Εκείνο που χρειάζεται είναι οι δημότες να ενημερωθούν μέσω της πλατφόρμα που  αναφέρεται σε όλο το νησί της Κέρκυρας. Αφορά στην ανακύκλωση υλικών και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη και καλή συνεργασία και οι δημότες να κάνουν ό,τι πρέπει. Δυστυχώς δεν είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των πολιτών μας, δεν ανταποκρίνονται όλοι. Χρειάζεται προσπάθεια».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!