Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Της Δικαιοσύνης Ηλιε Νοητέ: Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδά για την Ελληνική Επανάσταση

Χορωδία του Κόκκινου Στρατού σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα ΑMFIONIA – ATHENS SYMPHONIC & JAZZ BANDS FESTIVAL, απευθύνει για μία ακόμη φορά μια χειρονομία ελπίδας και περηφάνειας στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό που φέτος γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821! Οι ερμηνευτές της τραγουδούν στα ελληνικά το εμβληματικό «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», των Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη.

Καλλιτεχνικός διευθυντής – Mαέστρος: Γεννάδιος Σατσενιούκ
Σολίστας: Μιχαήλ Ευτιουχόβ

Αύριο η Ελλάδα και ο απανταχού Ελληνισμός θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου, τη μεγαλύτερη επέτειο στην εθνική του ιστορία και ένα από τα κορυφαία διεθνή και επαναστατικά γεγονότα, τον Αγώνα για Ανεξαρτησία που ξεκίνησε το 1821. Η συνακόλουθη ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους υπήρξε γεγονός μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για όλα τα ευρωπαϊκά έθνη, αφού οι Έλληνες ήταν το πρώτο έθνος που πολέμησε και πέτυχε την ανεξαρτησία του στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

πηγή: ethnos.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!