Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Τι απαντά ο πρώην περιφ/κός διευθυντής εκπαίδευσης στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Απάντηση στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας έδωσε με δελτίο τύπου ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Γκούσης.

Όπως τονίζει: “Το Αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο της (πλειοψηφίας της) ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καλά κρατεί. Δύο χρόνια μετά την αλλαγή Περιφερειακών Διευθυντών και κυβέρνησης, η πρώτη καταγγελία που βγάζει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για Περιφερειακό Διευθυντή, είναι για τον προηγούμενο!

Επί του προκειμένου, το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε 13 Περιφερειακά Συμβούλια για όλες τις βαθμίδες της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Δύο από τα 12 μέλη σε κάθε συμβούλιο, βάσει του νόμου, ορίζονται Πανελλαδικά από τη ΓΣΣΕ.

Μπαίνουν λοιπόν τα ερωτήματα:

  • Δε διάβασε πρώτα η ΕΛΜΕ Κέρκυρας το νόμο, τον οποίο σωστά μεν, καταγγέλλει ;
  • Δε γνωρίζει ότι τα Συμβούλια αυτά δεν υπάγονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης; Αλλά ο Περιφερειακός Διευθυντής ορίζει (και αυτός) δύο μέλη;
  • Δε γνωρίζει ότι τα υπόλοιπα μέλη ορίζονται από την ΚΕΔΕ, από την Περιφέρεια, από τη Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, από τον ΟΑΕΔ, τη ΓΣΕΕ, το Υπουργείο Τουρισμού, Γ’βάθμιες οργανώσεις; Βλέπουν την Υ.Α.  να υπογράφεται από την Υπουργό Παιδείας και νομίζουν ότι η Υπουργός συστήνει εξολοκλήρου το συμβούλιο;
  • Η ΕΛΜΕ ζητάει την παραίτηση όλων των μελών που έβαλε η ΓΣΣΕ; (και να μείνουν οι υπόλοιποι, ΟΑΕΔ, ΚΕΔΕ, κλπ;) ή να παραιτηθεί μόνο ο Συριζαίος;
  • Μια γενική Συνομοσπονδία οφείλει να ρωτάει πρώτα την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, για τις προτάσεις της;

Για το ν/σ για την Επαγγελματική εκπαίδευση, ως Συριζα Παιδείας είχαμε καταγγείλει ανοιχτά όλο το ν/σ όταν ψηφίζονταν (18/Δεκέμβρη), το οποίο:

Επαναφέρει τις μετα-γυμνασιακές επαγγελματικές σχολές κατάρτισης και θεσμοθετεί την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία από 15 ετών. Αυτές τις σχολές τις κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και θεσμοθέτησε τη Μαθητεία για απόφοιτους ΕΠΑΛ στα 18.Παράλληλα αυτή η κυβέρνηση καταργεί τα 2-ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης επιπέδου 5) στα Πανεπιστήμια, που θεσμοθέτησε ο Συριζα.

Βάζει περιοριστικούς όρους στη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ, ενώ αναβαθμίζει τα Ιδιωτικά, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα σε αποφοίτους ΙΕΚ να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια με κατατακτήριες!

Δύο εντελώς αντίθετες εκπαιδευτικές πολιτικές, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας τις βλέπει, η μια συνέχεια της άλλης!

Εν κατακλείδι, η  ΕΛΜΕ Κέρκυρας είδε να μπαίνει στο Συμβούλιο Συριζαίος και μάλιστα εγώ, και αντανακλαστικά, έπρεπε να βγάλει αμέσως  ανακοίνωση – καταγγελία, εν βρασμώ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!