Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Τι είπε το υπουργείο σε ερώτηση (και) Αυλωνίτη για την επέκταση του χρόνου αντιπυρικής περιόδου

Στις 8 Δεκεμβρίου, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία της αν.Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας Χαράς Καφαντάρη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την επέκταση του χρόνου της αντιπυρικής περιόδου.

Oπως δηλώνει ο κ. Αυλωνίτης: Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Ε.Τουρνάς στην απάντησή του, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τους τύπους, παρά για την ουσία, περιγράφοντας το ήδη γνωστό νομικό καθεστώς για τον χρονικό καθορισμό της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να αναφέρει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του υπουργείου, ώστε να επεκταθεί η αντιπυρική περίοδος. Η Ελλάδα γνωρίζει μεγάλες καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές. Δεν πρέπει η κυβέρνηση να μένει θεατής. Η αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού, η ανανέωση του εξοπλισμού και η επαρκής στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα, στην παρακολούθηση και αποτροπή πυρκαγιών. Η κλιματική αλλαγή θέτει νέα δεδομένα στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’όλους.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης :

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!