Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Τι θα ήθελε ο μεσίτης σου να γνωρίζεις

Η αγορά ενός σπιτιού είναι μια περίπλοκη υπόθεση, ιδίως όταν αποφασίζεις να την αναθέσεις σε ένα μεσιτικό γραφείο. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και μερικά χρόνια μέχρι σαν υποψήφιος ιδιοκτήτης να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Εσύ σαν πελάτης θέλεις η δουλειά να γίνει, γρήγορα και σωστά και ενίοτε με το λιγότερο δυνατόν κόστος. Η άλλη μεριά έχει μερικές συμβουλές να σου δώσει σαν υποψήφιος αγοραστής ή ενοικιαστής για το πώς θα έκανες τη δουλειά τους πιο εύκολη.

  1. Τα θέλω σου είναι πολύ σημαντικά αλλά προσπάθησε να είσαι και ευέλικτος.

Σίγουρα οι απαιτήσεις σου είναι σεβαστές και εσύ γνωρίζεις καλύτερα τον οικονομικό προϋπολογισμό σου. Όμως, οι περισσότερες επιτυχημένες συμφωνίες έγιναν όταν ο πελάτης τροποποίησε τις επιθυμίες του, χωρίς να ξεφύγει από τον αρχικό του στόχο. Σε άλλες περιπτώσεις, η απροθυμία του πελάτη να τροποποιήσει το αρχικό του πλάνο, όχι μόνο καθυστέρησε την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος αλλά έγινε και αιτία να χάσει πραγματικά συμφέρουσες ευκαιρίες.

  1. Η δουλειά του μεσίτη είναι κάτι παραπάνω από το να βρίσκει σπίτια.

Αρκετές πληροφορίες μπορείς να τις αντλήσεις από τις ιστοσελίδες των μεσιτικών γραφείων. Η προσωπική επαφή όμως με έναν μεσίτη έχει πάρα πολλά να σου προσφέρει. Καταρχήν κάθε απορία σου λύνεται αμέσως, διεξοδικά και με λεπτομέρειες. Επιπλέον, ο κάθε μεσίτης κάνει τη δική του έρευνα για το ακίνητο που σου παρουσιάζει.

Αν, μάλιστα, χρησιμοποιεί ως εργαλείο και ένα μοντέρνο, αξιόπιστο μεσιτικό πρόγραμμα, θα έχει πλήρη έλεγχο της αγοράς, θα γνωρίζει τι συμβαίνει με άλλους υποψήφιους, τις τιμές, τις προσφορές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Κάθε μεσίτης κάνει μόνος του τα εξής:

  • το μάρκετινγκ,
  • τα λογιστικά,
  • τη γραμματειακή υποστήριξη της κάθε περίπτωσης που αναλαμβάνει.

Όλα με σκοπό να κάνει τη δική σου ζωή πιο εύκολη. Σπάνια έχει ωράριο και αν τον ζητήσεις αργίες, Σαββατοκύριακα, νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, θα κάνει ό,τι μπορεί για να δώσει το παρόν.

  1. Το Νο1 στην αναζήτηση ακινήτου

Αυτό είναι φυσικά  η τοποθεσία του. Οι τοίχοι, τα παράθυρα, τα χρώματα αλλάζουν. Αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει είναι το μέρος που θα νοικιάσεις ή αγοράσεις το σπίτι σου. Αποφάσισε σε ποιες περιοχές θέλεις να επικεντρώσεις την έρευνά σου. Θα ήταν ιδανικά να είχες επιλέξει μία όμως αυτό είναι δύσκολο και για τον πελάτη και για τον μεσίτη. Μερικοί βασικοί παράγοντες που πρέπει να έχεις υπόψιν σου για την περιοχή που θα επιλέξεις είναι:

  • Απόσταση από κεντρικά σημεία όπως καταστήματα, νοσοκομεία, κεντρικές οδοί.
  • Χρόνος για να φτάσεις στην εργασία, τη σχολή, το σχολείο των παιδιών.
  • Καιρικές συνθήκες όπως χιόνι, ομίχλη, υγρασία, κλπ.

Κυρίως όμως να δεις αν η περιοχή έχει το επίπεδο που θέλεις (πχ έχει φώτα στους δρόμους) και αν θα μπορείς να κινείσαι με άνεση και ασφάλεια. Μην ξεχνάς ότι είναι μια μακροχρόνια επένδυση.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!