Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Τι συμβαίνει στους Παξούς;

Μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νησί των Παξών μεταξύ των κατοίκων, σχετικά με τα έργα που ξεκίνησαν στο λιμάνι του Γαΐου από τον ΟΛΚΕ.

Οι κάτοικοι δεν έχουν λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Παξών ή τον αρμόδιο φορέα σχετικά με το τί θα κατασκευασθεί. Στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν σχέδια και μακέτες, (κεντρική φωτό) τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις καθώς σχεδιάζεται να ανεγερθούν κτίσματα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φυσική ομορφιά του νησιού μας, το γεγονός ότι είναι περιοχή natura, η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του, αναφέρεται στο σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας της Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα των κατοίκων των Παξών.

Επιπλέον, στην ίδια διαμαρτυρία αναφέρουν: “Το συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού όπου σχεδιάζεται η κατασκευή των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων έχει χαρακτηρισθεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συγκεκριμένα, βρίσκεται απέναντι από το νησάκι της Παναγίας και στην είσοδο του φιόρδ του νησιού του Αγίου Νικολάου με το ενετικό κάστρο. Επιπλέον, η χωροθέτηση του κτιρίου στην ήδη περιορισμένη χερσαία ζώνη λιμένος ,θα δημιουργήσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα κατά την άφιξη και αναχώρηση των επισκεπτών. Ποιος θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη είσοδο των πολιτών στο λιμάνι , αλλά και την ασφάλειά τους ; Το λιμάνι επίσης είναι βασικός χώρος εργασίας για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των μεταφορών. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την απρόσκοπτη λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων. Μην ξεχνάμε ότι το νησί μας ζει από τον τουρισμό.

ΡΩΤΑΜΕ

  • Έχουν γνωμοδοτήσει όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την κατασκευή αυτή;
  • Ποια είναι η γνώμη των αρχιτεκτόνων , της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η περιβαλλοντολογική μελέτη κλπ. Υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη;
  • Πως θα εξυπηρετηθεί το πλήθος των πλοίων που καταφθάνουν ταυτόχρονα , ειδικά το καλοκαίρι;
  • ‘Εχει ληφθεί μέριμνα για τους επαγγελματίες;

Η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από τους ιθύνοντες, των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού μας οδήγησε στην πρωτοβουλία συναντήσεων , συλλογής υπογραφών και δημιουργία επιτροπής αγώνα κατοίκων των Παξών.

ΖΗΤΑΜΕ

Αναστολή εργασιών, μέχρι να γίνει αναθεώρηση του Χωροταξικού και Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού- δεν δεχόμαστε ένα κτίριο “πασπαρτού” το θέλουμε χωροταξικά, ογκομετρικά και αρχιτεκτονικά προσαρμοσμένο στο περιβάλλον των Παξών και ειδικά στο σημείο που θα τοποθετηθεί στον λιμένα Γαιου. Οπωσδήποτε μέσα από Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό σύμφωνα και με το κτιριολογικό πρόγραμμα του ΟΛΚΕ. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού, αλλά και των χιλιάδων τουριστών. Γι αυτό θα θέλαμε το ελάχιστο απαραίτητο μέγεθος του κτιρίου. Με ξεχωριστή είσοδο και έξοδο του λιμανιού για την εξυπηρέτηση φόρτωσης και εκφόρτωσης αλλά και την ασφάλεια. Η είσοδος δίπλα με την έξοδο είναι μη πρακτική αλλά και επικίνδυνη.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι έχουν αποστείλει στον ΟΛΚΕ την εξής επιστολή:

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!