Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Τι συστήνεται μετά τις υπερβολές των γιορτών;

Συστήνεται λοιπόν από την μαγειρίτσα, το αρνί ή το κατσίκι, το κοκκορέτσι, τα πασχαλινά κουλουράκια και το τσουρέκι, να ξαναγυρίσουμε σε μια πιο φυσιολογική διατροφή.Καλό θα ήταν, για όλους τους υγιείς ενήλικες, την επόμενη ημέρα των εορτών του Πάσχα να υποβάλουν τον οργανισμό τους σε μια φυσική και ανώδυνη “αποτοξίνωση”.

Συνήθεια ας γίνει το Πρωινό!

Μαρία Πέζαρου MSc. Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος
ΣΑΜΑΡΑ 2 1oς όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
Σταθερό:2661552168 Κινητό: 6986975006 email: pezaroumaria@hotmail.com

Υιοθετείστε-συστηματοποιήστε το πρωινό. Το πρωινό είναι χιλιοειπωμένο ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, στη ρύθμιση του βάρους και της όρεξης. Καλό πρωινό είναι αυτό που είναι πλήρες (δηλαδή περιέχει υδατάνθρακες-λιπαρά-πρωτεΐνες), όπως:
γάλα ημιάπαχο + δημητριακά ολ. Αλέσεως ή γιαούρτι και φρούτα εποχής ή μια ψωμί ολ. αλέσεως) + 1 ποτ. φρ. χυμός.1 αυγό βραστό
Καταναλώστε φρούτα, γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς για σνακ!
Οι φράουλες είναι ήδη στους πάγκους και σιγά σιγά θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα υπόλοιπα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα. Προτιμήστε τα για σνακ κ συνδυάστε τα με γαλακτοκομικά ή μία χούφτα ξηρούς καρπούς.
Προγραμματίστε το Κυρίως σας Γεύμα!
Ξοδέψτε λίγο χρόνο στο να σκεφτείτε τι θα φάτε την επόμενη ημέρα, τι ώρα θα φάτε και αν θα το προετοιμάσετε εσείς. Έτσι, θα κάνετε σίγουρα καλύτερες επιλογές σε σχέση με το να περιμένετε να πεινάσετε κ να αξιολογήσετε τι μπορείτε να φάτε εκείνη την ώρα. Φυσικά, μην παραλείπετε τη σαλάτα. Δηλαδή βραστά ή ωμά λαχανικά(μαρούλι, τομάτα, ρόκα, λάχανο, ραπανάκι, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, χόρτα, κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές, μανιτάρια κ.α)
Μειώστε λίγο το βραδινό!
Μπορεί να συνηθίσατε με τις περισσότερες εξόδους να τρώτε δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα, αλλά αν θέλετε να προσέξετε το βάρος σας μάλλον ένα από τα δύο πρέπει να μειωθεί. Όχι, το βραδινό δεν παχαίνει, αλλά η ύπαρξη δύο μεγάλων γευμάτων, αυξάνει τη συνολική πρόσληψη θερμίδων κ αυτό μπορεί να αυξήσει το βάρος σας!
Μειώστε την πρόσληψη του αλατιού!
Το αρνί, το κοκορέτσι, τα εδέσματα, τα διάφορα γλυκά είναι τρόφιμα συνήθως υπεραλατισμένα. Προφανές λοιπόν ότι πρέπει με επιμέλεια να το αποφεύγετε, περιορίζοντας δραστικά τη χρήση του στη μαγειρική, διαβάζοντας ετικέτες τροφίμων, προσέχοντας τις παραδοσιακές πηγές κρυφού αλατιού (πχ αρτοσκευάσματα).
«Μαλακή» μαγειρική!
Το γαστρεντερικό μας σύστημα έχει «εξεγερθεί» μετά τις μέρες Νηστείας και του Πάσχα, οπότε είναι προφανές ότι πρέπει να το ..μαλακώσετε. Πάρτε μέτρα εξυγίανσης και προσαρμογής βάζοντας στην καθημερινότητα σας την εβδομάδα που ακολουθεί το Πάσχα τροφές απλά μαγειρεμένες και εύπεπτες (ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες).

Επιστροφή στην Άσκηση!
Η Μεσογειακή διατροφή είναι αυτή που θα πρέπει να ακολουθηθεί τις επόμενες μέρες του Πάσχα πάντα σε συνδυασμό με κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα. Τα γυμναστήρια μέσω e-class όλο και πληθαίνουν, ο καιρός έφτιαξε και άρα δικαιολογίες για αποχή από την άσκηση πλέον δεν υπάρχουν.
Διατροφική ανασυγκρότηση όσο το γρηγορότερο λοιπόν, άλλωστε το καλοκαίρι, το συχνότερο κίνητρο για την απώλεια βάρους, είναι κοντά!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!