Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Τοπικό Συμβούλιο & Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών: “Αγανάκτηση για την αγνόηση των τοπικών φορέων από την εκπομπή του ANT1 για τον Ερημίτη”

Κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους εξέδωσαν το τοπικό Συμβούλιο Σινιών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, σε σχέση με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Τάσου Τέλλογλου που προβλήθηκε μέσ από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και που αφορούσε στην επένδυση του ΕΡΗΜΙΤΗ στην Κασσιώπη Κέρκυρας.

 

Η ανακοινωση

Έντονη  αγανάκτηση μας προκάλεσε η εκπομπή του ΑΝΤ1 special report στις 16/6/2020 με θέμα την επένδυση στον ΕΡΙΜΙΤΗ

 Αγνοήθηκαν παντελώς  φορείς και  κινήματα της Κέρκυρας και πρώτα απ΄ όλα ο Ερημίτη Πλους, και έτσι η ‘’επένδυση ‘’  προβλήθηκε σαν διαμάχη μεταξύ επιχειρηματιών.

Κυρίως όμως αγνοήθηκαν οι τοπικοί φορείς των Σινιών ( ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)μιας και η περιοχή του Ερημίτη ανήκει γεωγραφικά στην κοινότητα Σινιών . Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών από το 1994 μέχρι σήμερα μάχεται και θα μάχεται για να παραμείνει ο Ερημίτης  ένα σπάνιο και  μοναδικό στο είδος οικοσύστημα μια από τις ελάχιστες ελεύθερες περιοχές που έχουν απομείνει στο νησί μας με δεσπόζουσα θέση στο φυσικό περιβάλλον  της Κέρκυρας. Ο Ερημίτης είναι για μας στοιχείο φυσικής –πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, αποτελεί όμως και έναν αναντικατάστατο πλουτοπαραγωγικό φυσικό πόρο .

Με αφορμή λοιπόν αυτή της εκπομπή δηλώνουμε ότι τόσο ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΓΟΣ ΣΙΝΙΩΝ όσο και  ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  μαζί με κινήματα και Φορείς θα δώσουμε τη μάχη έτσι ώστε να μην προκληθεί στην περιοχή η καταστροφή ενός μοναδικού οικοσυστήματος, ενός φυσικού πόρου που επάνω του στηρίζεται ένα δυναμικό τοπικό μοντέλο ανάπτυξης με μέλλον.

Η τελευταία πράξη του έργου δεν έχει παιχτεί ακόμη θα συμφωνήσουμε με την εκπομπή – στην πράξη αυτή υπάρχει η Τοπική Κοινωνία και ολόκληρη η Κοινωνία της Κέρκυρας .

                                                    Τα Δ.Σ

   Τοπικού Συμβουλίου Σινιών &

    Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών

 

φωτο αρχείου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!