Quantcast
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Το Βόρειο Ιόνιο θα δεχτεί για πιθανή μακρά περίοδο βροχών από Πέμπτη 17/11 έως Τέταρτη 23/11/2022 !

Γραφεί ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Νικόλαος Σ. Βλάχος

Απότομη αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από αύριο, Πέμπτη 17/11 καθώς η θερμοκρασία αναμένεται ως προς τις μέγιστες τιμές θα υποχωρήσει, καθώς επίσης και πλέον υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συνεχίζεται καθημερινά με βροχερές ήμερες το καιρικό σκηνικό με έντονες βροχές, σποραδικές καταιγίδες και οι άνεμοι θα πνέουν από μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι μάλιστα και δίνοντας μεγάλα ποσοστά βροχόπτωσης στο βόρειο τμήμα απ’ ότι στο νότιο.

Η αίτια είναι ότι η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις, ενώ τρία διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά “κύματα» κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά το Βόρειο Ιόνιο, αν και γρήγορο δείχνει και αυτό να έχει τους κινδύνους του σε τοπικό επίπεδο συναγερμού 2 – πορτοκαλί προειδοποίηση !

Την Κυριακή 20/11, τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται να απασχολεί από τα βορειοδυτικά (Κέρκυρα, Διαπόντια Νησιά και Παξούς), με πολύ ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμους… Ακόμη και χιόνια που θα πέσουν σε βουνά, στην οροσειρά της Πίνδου και μάλιστα στην νότια Αλβανία !

Ένα στοιχείο του καιρού που θέλει κάποια προσοχή και είναι πολύ πιθανόν να φέρει και προβλήματα, πιθανές με διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας και να σημειωθούν πλημμύρες λόγω πολύ μεγάλο όγκο νερού.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό μοντέλο του Meteologix ECMWF μας δίνει την προοπτική συσσώρευσης βροχοπτώσεων και το υπολογίσω στα περίπου είναι στα εξής:

·        ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ότι αυτό είναι απλώς μια πρόγνωση/πρόβλεψη ΠΙΘΑΝΩΝ μεγάλα ύψη βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν στο Β. Ιόνιο αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση.

 

1.   Πέμπτη 17/11: Έντονη βροχή με τοπικές καταιγίδες, 75-100 χιλιοστά βροχής

2.   Παρασκευή 18/11: Μέτρια βροχή, 40-50 χιλιοστά βροχής

3.   Σάββατο 19/11: Ασθενή βροχή, 15-20 χιλιοστά βροχής

4.   Κυριακή 20/11: Έντονη βροχή με τοπικές βροχές, 75-100 χιλιοστά βροχής

5.   Δευτέρα 21/11: Ασθενή βροχή, 15-20 χιλιοστά βροχής

6.   Τρίτη 22/11: Ασθενή βροχή, 15-20 χιλιοστά βροχής

7.   Τέταρτη 23/11: Έντονη βροχή, 85-100 χιλιοστά βροχής.

 

Αυτά προς τον παρόν, για τυχόν αλλαγές του καιρού, θα σας κρατώ ενήμερους, να είστε όλες και όλοι καλά !

 

Σύνταξη άρθρου: Νικόλαος Σ. Βλάχος

Ερασιτέχνης μετεωρολόγος / Συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!