Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το ΕΚΑΒ Κέρκυρας για τη δωρεά μοτοσυκλέτας από το IKOS

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας για τη σημερινή δωρεά μοτοσυκλέτας απο το IKOS:
 
Με μια μοτοσυκλέτα ταχείας αντιμετώπισης εξοπλίζεται ο στόλος του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας μετά από δωρεά που πραγματοποιήθηκε σήμερα από ξενοδοχειακό Όμιλο.
Η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής από την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του IKOS Resorts Δέσποινα Τζιτζιού στον Περιφερειακό Διευθυντή κο Τσοβίλη Μιχάλη έγινε σήμερα έξω από το Ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, παρουσία τη Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κέρκυρα Αλλαγής» στο Δ.Σ. Σπύρου Πουλή.
 
Ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης σε δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά για τη συγκεκριμένη δωρεά με την οποία όπως ανέφερε καλύπτεται ένα μεγάλο κενό που υπήρχε ως προς την παροχή υπηρεσιών η οποίες πλέον με την λειτουργία της μοτοσυκλέτας ταχείας αντιμετώπισης θα αναβαθμιστούν αισθητά. Ευχαρίστησε επίσης τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου για το γεγονός ότι υλοποίησε δέσμευσή της για αναζήτηση προσφοράς επιχείρησης προκειμένου να γίνει η δωρεά αυτή.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας δήλωσε ότι θεώρησε εξ αρχής χρέος της να ανταποκριθεί στο αίτημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να εξευρεθεί δωρητής. Το κυριότερο όμως όλων, όπως είπε, είναι το γεγονός ότι η λειτουργία καί αυτού του μέσου αντιμετώπισης περιστατικών δίνει δυνατότητα αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε κρίσιμα για τη ζωή των πολιτών και των επισκεπτών μας περιστατικά.
 
Οι μοτοσυκλέτες ταχείας αντιμετώπισης χρησιμοποιούνται διεθνώς, από όλα τα σύγχρονα Συστήματα Ιατρικών Επειγόντων, δίνοντας τη δυνατότητα ταχείας ανταπόκρισης σε κρίσιμα περαστικά, στον προβλεπόμενο χρόνο κάτω των 5 λεπτών, με την διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων να μην το επιτρέπει. Η λειτουργία τους έχει στηριχθεί σε διεθνή πρότυπα και έχει καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι η ταχύτητα του μέσου δεν στηρίζεται στην επικίνδυνη οδήγηση, αλλά στην ίδια την ευελιξία του. Ο ρόλος των μοτοσυκλετών ταχείας αντιμετώπισης είναι πολλαπλός:
 
• Ταχεία ανταπόκριση, σε κρίσιμα συμβάντα, ιδίως καρδιολογικά, με αποτέλεσμα την επιτυχή ανάταξη περισσότερων ανακοπών, σε σύγκριση με την περίοδο χωρίς λειτουργία μοτοσυκλετών.
• Βοήθεια σε ασθενοφόρο, ιδίως σε περιπτώσεις ατυχημάτων.
• Αποσαφήνιση κλήσεων για μεταφορά ασθενούς που έχει ως  αποτέλεσμα την αύξηση της διαθεσιμότητας των ασθενοφόρων.
• Κάλυψη ειδικών συμβάντων τα οποία απασχολούσαν για πολύ χρόνο ασθενοφόρα.
• Κάλυψη συμβάντων στα οποία δεν μπορούν με ευκολία να προσεγγίσουν τα ασθενοφόρα.
• Κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων, λόγω της δυνατότητας κίνησης στο πλήθος, παρακολούθησης δρομέων κλπ.
 
Ο Περιφερειακός του ΕΚΑΒ κ. Τσοβίλης χαρακτήρισε τη δωρεά ως μια κίνηση ανθρωπιάς που θα καλύψει ανάγκες οι οποίες έχουν καταστεί επιτακτικές ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευχαρίστησε επίσης για τη δωρεά τον ξενοδοχειακό Όμιλο καθώς και τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου για όλες τις κινήσεις τις οποίες έκανε.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης ευχαρίστησε επίσης τη Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή της και την προσπάθεια την οποία κατέβαλε στην αναζήτηση ιδιώτη που θα είχε τη δυνατότητα να παρέχει μια τέτοια δωρεά. Επεσήμανε ότι η μηχανή ταχείας αντιμετώπισης θα επιχειρεί με πληρώματα από την Κέρκυρα και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τα πληρώματα αυτά έχουν επιδείξει την αξία τους στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο στόλος του Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας ενισχύεται με τη συγκεκριμένη μηχανή ταχείας αντιμετώπισης. Όπως επεσήμανε το άμεσο της ανάγκης λειτουργίας μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας του ΕΚΑΒ, ζήτημα το οποίο της τέθηκε μετ’ επιτάσεως, ήταν και ο λόγος για τον οποίο απευθύνθηκε σε ιδιώτες επιχειρηματίες προκειμένου να δοθεί χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες η συγκεκριμένη δωρεά που καλύπτει ιδιαίτερες ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες όπου και το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι οξύ. Το πρόβλημα όπως είπε χαρακτηριστικά, σχετίζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και είναι χρέος μας να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε τέτοιου είδους αιτήματα.
Τέλος, ευχαρίστησε την επιχείρηση για τη δωρεά καθώς και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ που καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας. Από την πλευρά του ο επικεφαλής παράταξης στο Δ.Σ. Σπύρος Πουλής ο οποίος επί χρόνια ήταν εργαζόμενος και μέλος του Δ.Σ. των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας και εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη δωρεά να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις της Κέρκυρας οι οποίες με μικρές ακόμη δωρεές θα μπορούσαν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν.
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του SANI/IKOS Resorts κ. Τζιτζιού εξέφρασε τη χαρά της για τη δυνατότητα παροχής της συγκεκριμένης δωρεάς μηχανής ταχείας αντιμετώπισης κόστους 15.000 ευρώ περίπου, που καλύπτει σημαντική ανάγκη του ΕΚΑΒ και ανεφερε..Τα Ikos Resorts δειχνουν εμπρακτα την υποστηριξη τους σε θεματα που απτονται της υγειας των πολιτων.
Η εταιρικη κοινωνικη ευθυνη ειναι βασικος πυλωνας της εταιρειας μας κ ευχαριστουμε θερμα την Δημαρχο που μας εδωσε την ευκαιρια να υποστηριξουμε την δωρεα μας.
Ειναι πολυ σημαντικο που για πρωτη φορα το νησι εχει πλεον την δικη του μοτοσυκλετα ταχειας ανταποκρισης για την καλυψη αναγκων που χρειαζονται αμεση επεμβαση.
 
 
 
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                      
 
 
 
 ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ       ΡΟΔΙΤΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
 
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!