Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη

Από  το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ανακοινώθηκε το ακόλουθο κάλεσμα διαμαρτυρίας:

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 19/10, στις 18:30, στο Πλ. Γεωργάκη, προκειμένου να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για να υπερασπιστεί την πατρίδα του και το μέλλον του ενάντια στην ξένη κατοχή.
Επί δεκαετίες ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, που οδήγησαν στην κλιμάκωση των συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες. Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, συστηματικά σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού της Παλαιστίνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Κέρκυρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη στην Πλατεία Γεωργάκη από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με εξοντωτικούς αποκλεισμούς στη λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και δολοφονίες αμάχων, με φυλακίσεις και εποικισμούς που επεκτείνουν την παράνομη κατοχή εδαφών, επιχειρούν να αφανίσουν τον Παλαιστινιακό λαό.
Στεκόμαστε στο πλευρό του για να υπερασπιστεί την πατρίδα του με όποιο μέσο επιλέξει ενάντια στην βαρβαρότητα του κατοχικού στρατού του Ισραήλ και των ξένων συμμάχων του. Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης είναι δίκαιος απέναντι στα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά από το ισραηλινό κράτος και απειλούν την ύπαρξή του.
Αυτό ακριβώς επιχειρούν να συσκοτίσουν όλα τα αστικά κόμματα και επιτελεία, που σε πλήρη ευρωνατοϊκή ευθυγράμμιση στήνουν στο απόσπασμα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να παλεύει ενάντια στην κατοχή και προσπαθούν να ξεπλύνουν τον αιματοβαμμένο σύμμαχό τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων λαών ενάντια στην καταπίεση και τη βία. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών με την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» σε ρόλο συνοδείας αμερικανικού αεροπλανοφόρου.
Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
• Να αποσυρθεί η Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή.
• Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
• Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ
• Αναγνώριση ΤΩΡΑ του Παλαιστινιακού Κράτους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΑΚΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!