Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το ΕΣΥΝ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Ζήσε την πραγματικότητα – Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε – Γίνε νικητής της ζωής!

Ζούμε σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον που αναγκάζει τους νέους να μειώνουν τις απαιτήσεις τους, να περιορίζουν τα όνειρά τους, που ευνοεί τάσεις φυγής στους ψεύτικους κόσμους των ουσιών.

Δεν θα το επιτρέψουμε!
Έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε συλλογικά και να γίνουμε νικητές της ζωής!

Η κυβέρνηση, όπως κι οι προηγούμενες, υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ «μείωσης της βλάβης», που προωθεί τα υποκατάστατα και υπονομεύει κέντρα πρόληψης και «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Προχωρούν στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών (ΧΕΧ), που ενθαρρύνουν τη χρήση – μειώνουν το κίνητρο για θεραπεία – συμβάλουν στη νομιμοποίηση στη συνείδηση της νέας γενιάς της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Στόχος να γκετοποιηθούν οι χρήστες και να «καθαρίσει» το κέντρο της Αθήνας για επενδύσεις των τουριστικών επιχειρηματιών. Όπου έχουν λειτουργήσει (ΧΕΧ) δεν είχαν μείωση χρήσης ή μείωση θανάτων (έκθεση INCB).

Ο εξαρτημένος για να αλλάξει τη ζωή του, πρέπει να παρακινηθεί να απαλλαγεί από κάθε ουσία. Ο στόχος αυτός υποσκάπτεται, όταν το κράτος περιθωριοποιεί το χρήστη σε (ΧΕΧ)!

Η χρήση κάνναβης αυξάνεται σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΗΕ (INCB) και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου (EMCDDA),. Στην Ευρώπη είναι η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία. Στην Ελλάδα, σχεδόν οι μισοί (46%) από όσους απευθύνθηκαν σε πρόγραμμα απεξάρτησης δήλωσαν πρόβλημα με την κάνναβη! Απ’ το 2017 διατίθενται προς πώληση φυτική κάνναβη στην ΕΕ και στην Ελλάδα, με τον ισχυρισμό ότι έχει ελάχιστη ψυχοτρόπο δράση (0,2% ή 0,3% THC). Ξετυλίγεται διεθνώς μια πρωτοφανής διαφημιστική καμπάνια για τις ευεργετικές ιδιότητές της κάνναβης, ενώ παρουσιάζεται σαν το μαγικό ραβδί για την οικονομία. Με πρόσχημα τη «θεραπευτική κάνναβη» διαμορφώνουν ανοχή στα ναρκωτικά, ώστε να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατακόρυφη μείωση παρεμβάσεων στα σχολεία. Προγράμματα για πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών έγιναν μόνο σε…42 σχολεία και 1.076 μαθητές. (έκθεση ΕΚΤΕΠΝ 2018). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκμηδενίζει κι αυτές τις αποσπασματικές πρωτοβουλίες πρόληψης στα σχολεία.

Θέλουν τη νεολαία παραδομένη στα ναρκωτικά, απαθή κι ανίκανη να παλέψει για δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην πραγματική ψυχαγωγία. Θέλουν τη νεολαία στο περιθώριο της ζωής, ακίνδυνη για το σύστημα, αμέτοχη στα σχέδια για το παρόν και το μέλλον της.

Η λύση βρίσκεται στην «μείωση της ζήτησης» και όχι «στη μείωση της βλάβης». Θέλουμε τους νέους με καθαρό μυαλό και ψυχή να αγωνίζονται για τη ζωή τους, να χτίζουν το μέλλον και να αντιστέκονται. Οι νέοι δεν έχουν έλλειψη από «χώρους για να σουτάρουν ηρωίνη», έχουν ανάγκη να μορφωθούν, να δουλέψουν, να αθληθούν, να εκφραστούν πολιτιστικά.

Μαζικά και οργανωμένα να παλέψουμε για:
• Ενιαίο Φορέα Αντιναρκωτικής Πολιτικής, Πρόληψης-Θεραπείας-Κοινωνικής Επανένταξης.
•Στήριξη κι αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.
• Ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης. Προγράμματα εκπαίδευσης στα σχολεία και στο στρατό.
• Αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής. Προστασία των ανέργων και των ευάλωτων ομάδων
•.Στεγνά θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στις φυλακές
• Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων
•Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών, με κρατική χρηματοδότηση
• Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα και ΜΚΟ στους τομείς της Πρόληψης και της Απεξάρτησης.

Ζήσε την πραγματικότητα – Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε – Γίνε νικητής της ζωής!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!