Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το Ιάσιο υποδέχτηκε τον Άγιο Σπυρίδωνα (φωτορεπορτάζ)

Χιλιάδες προσκυνητές συνέρρευσαν στο κέντρο του Ιασίου προκειμένου να συνοδεύσουν το Ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής. Φέτος η τοπική Εκκλησία είχε την ιδιαίτερη ευλογία να έχει κοντά της και την δεξιά Αγία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία κόμισε από το νησί της Κέρκυρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Η λιτανευτική πομπή είχε ως αφετηρία και τελικό προορισμό τον Καθεδρικό Ναό του Ιασίου. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιασίου κ. Θεοφάνης στο σύντομο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για την μεγάλη ευλογία που είχε το Ιάσιο να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα και συνέχισε λέγοντας:

«Ελπίζουμε πως με την δύναμη των Αγίων μας τα μάτια τον πιστών θα είναι πάντα στραμμένα προς την μοναδική ελπίδα του κόσμου, δηλαδή τον Θεό. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι δεν ζούμε μόνο στην γη, αλλά και στον ουρανό. Σκοπός του χριστιανού δεν είναι τα επίγεια, αλλά η αιωνιότητα. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!