Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ

Στις 4 Ιουλίου 2023 εγκρίθηκε η αίτηση που υπέβαλε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ένταξή του στο Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Solutions Network – UN SDSN Global).

Το Δίκτυο ιδρύθηκε από τον τέως Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban – Ki moon και άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2012 υπό την αιγίδα του Γ.Γ του Ο.Η.Ε,  με σκοπό να συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με τα ενδιαφερόμενα μέρη και την κοινωνία προς την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals – SDGs).

Διαβάστε ακόμη:Στ. Πουλημένος: “Δεν ζητάμε χρίσμα αλλά την εμπιστοσύνη του συνόλου του κερκυραϊκού λαού”

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μετέχει τόσο στο Εθνικό (SDSN Greece) αλλά και σε αντίστοιχα Περιφερειακά Δίκτυα (π.χ. SDSN Med, Black Sea, Europe), ενώ τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας δύνανται να  έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα SDSN Mobilize, η οποία προάγει την επικοινωνία μεταξύ επιστημόνων που ασχολούνται με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Δια του δικτύου αυτού το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να αποτελέσει φάρο βιωσιμότητας στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου μέσω συνεργασιών και πρωτοβουλιών, αναπτύσσοντας δράσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος, οι οποίες σε κάθε περίπτωση έχουν ως στόχο την προώθηση βιώσιμων έργων και λύσεων τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην κοινωνία ευρύτερα (για παράδειγμα από κοινού διοργάνωση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιστημονικών συνεδρίων ή μαθημάτων σχετικών με τη βιωσιμότητα), συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια για την ενσωμάτωση των 17 στόχων της ατζέντας βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!