Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συλλέγει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία συλλέγει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σε άμεση συνεργασία με τους φοιτητές του, που προέρχονται από την χώρα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της δράσης διασφάλισης της διαμονής και σίτισης των φοιτητών του ιδρύματος από την πληγείσα από τον πόλεμο χώρα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει :

– Τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, δημητριακά, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, μπισκότα κτλ)
– Βρεφικές τροφές
– Πάνες, υγρομάντηλα
– Είδη υγιεινής 
– Σύριγγες, παυσίπονα, επιδέσμους, αντιπυρετικά, γάζες, θερμόμετρα, πιεσόμετρα, αντισηπτικά
– Υπνόσακους και στρώματα γυμναστικής.

«Στη δίνη του πολέμου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των αμάχων Ουκρανών, που βιώνουν ασύλληπτες καταστάσεις, ερχόμενοι αντιμέτωποι, με τον κίνδυνο για τη ζωή τους, που είναι υπέρτατο αγαθό, αλλά και με την πείνα και τις αρρώστιες. Καλούμε όλους να συμμετέχουν, με όποιο τρόπο μπορούν, προκειμένου να δοθεί χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής, Ανδρέας Φλώρος.

Η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης, πραγματοποιείται στην πόλη της Κέρκυρας, στο ισόγειο του κτιρίου των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Ι. Θεοτόκη 72), τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν και τα σημεία συλλογής στα υπόλοιπα νησιά – έδρες του ιδρύματος.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!