Quantcast
ΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο «MeinShiff 6» πλώρη για Κέρκυρα

Λάθος αποδείχτηκε ο συναγερμός για τα κρούσματα covid στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου “Mein Schiff 6”, το οποίο βάζει πλώρη για Κέρκυρα, όπου εκτός απροόπτου θα προσεγγίσει την Παρασκευή.Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο COSTADIADEMA, που έρχεται από Ιταλία με περίπου 1.000 επιβάτες και με προορισμό ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων Κέρκυρα & Κεφαλονιά.

Το“Mein Schiff 6”, μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα όταν το rapidtest , που πραγματοποίησε εργαστήριο, συμβεβλημένο με την εταιρεία, «χτύπησε κόκκινο» για 12 μέλη του πληρώματος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πλοίο να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έγιναν δύο επαναληπτικοί έλεγχοι COVID-19 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και βγήκαν αρνητικά. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η TUICruises ιδιοκτησίας της οποίας είναι το Mein Schiff 6” ανακοίνωσε ότι “η κρουαζιέρα θα συνεχιστεί σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα”. Το πλοίο κανονικά επρόκειτο να προσεγγίσει αύριο στο λιμάνι της Κέρκυρας, ωστόσο, λόγω της αναπάντεχης καθυστέρησης, που προέκυψε πιθανότατα θα έρθει την Παρασκευή (2/10/20).

Αρνητικά και τα τρία τεστ
Αρνητικά βγήκαν και τα τεστ του ΕΟΔΥ για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff. Ειδικότερα, ο συναγερμός στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff σήμανε το πρωί της Δευτέρας όταν τα πρώτα τεστ που έγιναν στους 12 ναυτικούς βγήκαν θετικά. Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.Οι επικεφαλής του πλοίου ενημέρωσαν προχθές τον ΕΟΔΥ για την ύπαρξη των θετικών αποτελεσμάτων όμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι επιστήμονες του Οργανισμού εκτίμησαν ότι έπρεπε να επαναληφθούν τα τεστ καθώς μπορεί να ήταν ψευδώς θετικά δεδομένου ότι ήταν πολύ χαμηλό το ιικό φορτίο το οποίο ανιχνεύθηκε στα δείγματα. Από το κρουαζιερόπλοιο, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν μπορούσε να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος μέχρι να φτάσει εκεί το κλιμάκιο.Η εταιρεία επανέλαβε τα τεστ εν πλω τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Χθες το πρωί όταν έφτασε το πλοίο στον Πειραιά συνεργείο του ΕΟΔΥ πήρε εκ νέου δείγματα από τους 12 ναυτικούς και υλικό από τις επιφάνειες του πλοίου προκειμένου να γίνει νέος μοριακός έλεγχος που θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει ότι τα κρούσματα αυτά είναι όντως αρνητικά. Ο συναγερμός έληξε όταν και ο τρίτος γύρος τεσ βγήκαν και αυτά αρνητικά.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Η ΤUICruises εξέδωσε χθες την εξής ανακοίνωση: “Τα 12 ασαφή θετικά κρούσματα COVID-19 του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6, τα οποία καταγράφηκαν προχθές έπειτα από ελέγχους ρουτίνας, έχουν πλέον αναγνωριστεί ως αρνητικά μετά απο δύο επαναληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από την TUI Cruises καθώς και από τις ελληνικές αρχές. Ένας τρίτος έλεγχος PCR, ο οποίος διενεργήθηκε από τις ελληνικές αρχές, επιβεβαίωσε τα παραπάνω δεδομένα. Η TUI Cruises συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με τις προσυμφωνημένες διαδικασίες στο πλαίσιο των υγειονομικών κανόνων της TUI Cruises”. Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Όλο το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου έχει ακολουθήσει αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουν επιβληθεί λόγω τη πανδημίας καθόλη τη διάρκεια των 14 ημερών και κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Ως προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες για την επανέναρξη της κρουαζιέρας, οι οποίες έχουν συντονιστεί με τις ελληνικές αρχές, τα 12 εν λόγω μέλη του πληρώματος έχουν απομονωθεί από τη Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει και για 24 μέλη του πληρώματος της 1η ομάδας επαφής, τα οποία υποβλήθηκαν άμεσα σε ελέγχους αντισωμάτων από τις ελληνικές αρχές, με όλα τα αποτελέσματα να εμφανίζονται αρνητικά. Μέχρι, που ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα, το εν λόγω πλήρωμα παρέμεινε σε απομόνωση. Χάρη στα εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και τους αυστηρούς κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης επί του πλοίου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το υπόλοιπο πλήρωμα.

Πως βγήκε λάθος το testcovid
Την πιθανή εξήγηση για το «λάθος συναγερμό» σtο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6», όπου αρχικά 12 μέλη του πληρώματος είχαν βγει οριακά θετικά στον κορονοϊό, έδωσε χθες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού, Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε για το τι μπορεί να συνέβη και υπήρξαν αρχικά θετικά κρούσματα κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6».
Όπως δήλωσε η εξήγηση πιθανότατα βρίσκεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούνται τα rapid test αντιγόνου, τα οποία είναι ναι μεν είναι τα πλέον αξιόπιστα της αγοράς με 90% πιστότητα, αλλά ενεργοποιούνται και με πολύ χαμηλά φορτία. Για το λόγο αυτό τα θετικά τεστ ξαναελέγχονται με την κλασική μέθοδο του PCR και εκεί κάποιο ποσοστό που μπορεί να φθάνει και στο απόλυτο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ακόμα προσέθεσε ότι όταν σε μία δομή όπως είναι και το κρουαζιερόπλοιο, όπου χρησιμοποιούνται rapid test, στη συνέχεια ελέγχονται μόνο οι θετικοί για να διαπιστωθεί αν είναι όντως θετικοί. Σε όλα τα τεστ, συμπλήρωσε, υπάρχουν ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Τέλος είπε ότι αν τα 12 μέλη του πληρώματος φόραγαν μάσκες και τηρούσαν τα μέτρα δεν θα υπήρχε και ζήτημα ανεξέλεγκτης μετάδοσης.

Tι λένε ο ΟΛΠ και η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε ξεκινήσει κρουαζιέρες και στην Ελλάδα από τις 13 Σεπτεμβρίου 2020 ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε «δέσει» άλλες δύο φορές στον Πειραιά. Σε ανακοίνωση του ο ΟΛΠ στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 ανέφερε ότι: «Το «Mein Schiff 6»είναι το πρώτο πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και προσέγγισε τον Πειραιά μετά από 6μηνη αναστολή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία τα 7ημερα ταξίδια του κρουαζιερόπλοιου με επιβάτες από γερμανόφωνες χώρες, ξεκινούν από το Ηράκλειο της Κρήτης και περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Κέρκυρας, με ημερήσιες εκδρομές στις περιοχές αυτές. Στο πρώτο ταξίδι συμμετείχαν 700 επιβάτες. Και στην Κέρκυρα είχε προσεγγίσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2020. Μάλιστα σε αυτό επέβαινε η γεννημένη στο νησί μας τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, η οποία είχε δώσει συναυλίες εντός του πλοίου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!