Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Το «ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ» του ΙΟΚ δεύτερο στα ORC B του Ράλι Ιονίου

Με κερκυραϊκές  διακρίσεις  ολοκληρώθηκε το Σάββατο (5/8) το Ράλλι Ιονίου το οποίο  διεξήχθη  στο πλαίσιο της 33ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου. 

Συγκεκριμένα το σκάφος ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας με κυβερνήτη τον Ντίνο Μπουρλογιάννη κατετάγη δεύτερο στην κατηγορία ORC B και ένατο στη Γενική Κατάταξη. Το σκάφος ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ με κυβερνήτη την Δόνια Μεταλληνού ήταν πέμπτο στην κατηγορία ORC A & πέμπτο στη Γενική Κατάταξη, ενώ το RUCH του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών, με κυβερνήτη τον Μιχάλη Τσατσόπουλο, που είχε τερματίσει πρώτο στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες τελικά πήρε την έκτη θέση στην κατηγορία ORC A και την 12η στη Γενική Κατάταξη. Στον

 

 

αγώνα, που “άνοιξε πανιά” τη Δευτέρα 31 Ιουλίου από το νησί Τριζόνια στον Κορινθιακό κόλπο, μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες (1) Τριζόνια-Ρίο 2) Πάτρα-Μεσολόγγι 3) Μεσολόγγι-Ζάκυνθος & 4) Ζάκυνθος-Κατάκολο) & ολοκληρώθηκε το Σάββατο (5/8) συμμετείχαν συνολικά 32 σκάφη. Την Κυριακή (6/8) στο Κατάκολο Ηλείας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης και η απονομή των βραβείων στους νικητές. 

Υπενθυμίζεται ότι, πρωτεργάτες του “Ράλι Ιονίου” είναι ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Πατρών & ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας με κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα την εναλλαγή του κύριου διοργανωτή ομίλου μεταξύ των δύο Ομίλων (μία χρονιά ο ένας και την άλλη ο άλλος),  με διαδρομές οι οποίες όταν διοργανωτής είναι η Πάτρα να εκκινούν από την Πάτρα και αντίστοιχα όταν είναι η Κέρκυρα να εκκινούν από την Κέρκυρα. Φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ράλι Ιονίου είναι ο αγώνας δεν έχει σταθερή διαδρομή, επομένως δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες  να επισκεφθούν κάθε χρόνο διαφορετικά μέρη – λιμάνια, απολαμβάνοντας την ευκαιρία της εναλλαγής και του απρόοπτου, σε μία θάλασσα από τις ιστορικότερες και ομορφότερες του κόσμου. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!