Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Το “Πρώτο Αίμα” της πανσελήνου- Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Γ. Ανδριώτη

Οι εκδόσεις “image” και ο ποιητής Γ Ανδριώτης προσκαλούν σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής, υπό το φως της πανσελήνου του Ιουλίου.

Εντός του ειδυλλιακού κήπου παλαιών ανακτόρων (Κήπος Του Λαού), το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια μουσικό-δραματική απόδοση των ποιημάτων της τελευταίας συλλογής του Κερκυραίου ποιητή, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Image, με τίτλο:’Το Πρώτο Αίμα”.

Ημερομηνία : Σάββατο 24/07/2021 Ώρα προσέλευσης 21:00 Είσοδος: Ελεύθερη

Δύο χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, την παρθενική ποιητική συλλογή, υπό τον τίτλο “Η Επικράτεια Του Μηδενός”, ο Κερκυραίος δημιουργός χαράζει ένα νέο ποιητικό κύκλο που αποτελείται από πενήντα έξι ποιήματα. Τα ποιήματα αυτά, σύμφωνα με τα λόγια του ιδίου, στέκουν σαν “μια βιωματική καταγραφή των περιπετειών του εαυτού, εντός ενός διφορούμενου και αμφίσημου σύμπαντος. Είναι ποίηση της καραντίνας και ταυτόχρονα ένα κωδικοποιημένο σχέδιο απόδρασης από τις παγίδες μια καταπιεστικής και ανορθολογικής πραγματικότητας.”

Στην μυσταγωγία του ολόγιομου φεγγαριού,ο ποιητής Βασίλης Πανδής θα προλογίσει το βιβλίο, η ηθοποιός, σκηνοθέτρια και δασκάλα υποκριτικής Ναταλία Καποδίστρια θα απαγγείλει επιλεγμένα ποιήματα από την συλλογής και ο πιανίστας και συνθέτης Ευτύχιος Βεντούρας θα συνοδεύσει την απαγγελία με μουσικές “χειρονομίες” και “αυτοσχεδιαστικά ηχοτοπία”. Καλείται λοιπόν, το κοινό, να εισέλθει σε αυτό τον ποιητικό κύκλο, σε μια ξεχωριστή συγκυρία, σε ένα ονειρικό περιβάλλον και υπό την επήρεια των ιδιαιτέρων πλανητικών συζεύξεων της 24ης Ιουλίου, να γίνει κοινωνός μιας ηθελημένα, δημοσίως εκτεθειμένης, μυστικής ιεροτελεστίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!