Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το στερνό αντίο στο πρώην εργοστάσιο της ΑΕΒΕΚ

Γράφει ο Αλέξανδρος Μελίδης*

Σήμερα ήταν ίσως η τελευταία μου επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΑΕΒΕΚ. (5η φορά τα τελευταία 5χρόνια)

Τα σημάδια της αποσύνθεσης και ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Οι ξύλινες και πλέων σάπιες αρμακαδένες υποχωρούν η μία μετά την άλλη οι οποίες πέφτοντας, παίρνουν μαζί τους και τους τοίχους από μοροφίντο. Οι σκουριασμένες μεταλλικές σκάλες, με το ζόρι αντέχουν το βάρος τους…

Κίνδυνος αλλά με φόντο μία διαρκή απειλή ενός θανατηφόρου τραυματισμού μιας και μέσα στα κτήρια συνεχίζουν να εισέρχονται οι “κάτοικοι” τους. Καρέκλες, στρώματα, κουβέρτες και αμέτρητα ρούχα είναι από τα συνηθέστερα αντικείμενα παντού σε κάθε γωνιά. Μηνύματα στην αραβική γραφή σχεδόν σε όλους τους τοίχους. Τα σημάδια αφόδευσης επίσης είναι παντού στο κτήριο. Παράλληλα η λεηλασία καλά κρατεί.

Τεράστια τμήματα μαντεμένιων σωληνώσεων έχουν αφαιρεθεί μέσα στα τελευταία 3 χρόνια (από την τελευταία φορά που είχα φωτογραφίσει).

Είπα σήμερα ένα στερνό αντίο σε αυτό το μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της Κέρκυρας νιώθοντας ότι έχουμε αποτύχει πρώτα απ’ όλα ως διαχειριστές της κληρονομιάς που μας έχει δοθεί από τους προγόνους μας, αλλά κυρίως, έχουμε αποτύχει ως πολιτισμένοι άνθρωποι……
φωτογραφιες Αλέξανδρος Μελίδης 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!