Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Το ταξιδιωτικό γραφείο Corfu Dreamland αποκαθιστά την αλήθεια για την διήμερη εκδρομή του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Η ανακοίνωση του ταξιδιωτικού γραφείου Corfu Dreamland

 

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, παραθέτουμε τα γεγονότα, όπως πραγματικά συνέβησαν κατά τη διήμερη (26-27/11/2022) εκδρομή του 9ου δημοτικού σχολείου Κέρκυρας στα Καλάβρυτα, η οποία διοργανώθηκε από το γραφείο μας. 

            Το γραφείο μας, κατόπιν προτάσεως του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 9ου δημοτικού σχολείου Κέρκυρας, ανέλαβε την διοργάνωση διήμερης εκδρομής στα Καλάβρυτα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (26-27/11/2022), με τη συμμετοχή 88 ατόμων πλέον των δύο συνοδών που επέβαιναν σε δύο (2) λεωφορεία. Η εταιρεία μας δεν διαθέτει λεωφορεία, οπότε και μίσθωσε τα απαιτούμενα λεωφορεία από την συνεργάτιδα εταιρεία του κ. Μιχάλη Τριβυζά. Το γραφείο μας είχε την διαβεβαίωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας των λεωφορείων ότι είχαν γίνει όλοι οι προβλεπόμενοι τεχνικοί έλεγχοι των λεωφορείων πριν την αναχώρησή μας.

            Το ταξίδι μας από την αναχώρησή μας και σε όλη της διαδρομή ήταν άψογο. Κατά την άφιξή μας το Σάββατο 26/11/2022 το μεσημέρι στο Σπήλαιο των Λιμνών στα Καλάβρυτα, το ένα από τα δυο λεωφορεία υπέστη βλάβη στην τρόμπα νερού, την οποία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Αμέσως επικοινωνήσαμε με την εταιρεία που μας μίσθωσε τα λεωφορεία και η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Εστάλη άμεσα κινητό συνεργείο από το Αίγιο στο σημείο που βρισκόμαστε για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς. Επίσης δίχως την παραμικρή καθυστέρηση ενημερώσαμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και άμεσα μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι επιβαίνοντες (του άλλου λεωφορείου) στα καταλύματά τους με την δική μου συνοδεία. Στο μεσοδιάστημα οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο που είχε υποστεί τη βλάβη, παρέμειναν για περίπου μιάμιση ώρα, πάντα με την παρουσία της δεύτερης συνοδού, σε καφέ στο χώρο του σπηλαίου και στη συνέχεια έφθασαν στα καταλύματα με το άλλο λεωφορείο της εκδρομής. Οφείλω να επισημάνω εν προκειμένω ότι δεν αληθεύει ο ισχυρισμός του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος περιέχεται στο άρθρο που αναρτήσατε και έγκειται στο ότι οι εκδρομείς ανέμεναν την αποκατάσταση της βλάβης του λεωφορείου, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα της εκδρομής για το Σάββατο 26-11-2022, διότι το ίδιο το πρόγραμμα προέβλεπε ότι μετά το Σπήλαιο των Λιμνών και την άφιξη στο ξενοδοχείο, η ημέρα θα ήταν ελεύθερη, χωρίς κάποια προγραμματισμένη δραστηριότητα ή επίσκεψη/ξενάγηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως αμέσως μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την διαβεβαίωση του τεχνικού ότι το λεωφορείο μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια, επέστρεψε και το δεύτερο λεωφορείο στα καταλύματα κατά τις 20,00 μμ. χωρίς επιβάτες, αφού όλοι είχαν συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της εκδρομής.

            Την επόμενη μέρα, Κυριακή 27/11/22 πριν την αναχώρησή μας από τα Καλάβρυτα, ο οδηγός πραγματοποίησε εκ νέου τον τυπικό έλεγχο του οχήματος (εξαέρωση, λάδια, νερά, λάστιχα) και περί ώρα 11.00 πμ αναχωρήσαμε για την συνέχεια της εκδρομής. Ο Σύλλογος Γονέων προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ευσυνειδησία του οδηγού μας, ο οποίος ήλεγχε το όχημα κατά διαστήματα, σε δήθεν πρόβλημα στο λεωφορείο που δήθεν τους προκάλεσε ανησυχία. Ουδέν αναληθέστερο τούτου!

            Όλα έβαιναν καλώς καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, πλην όμως κατά την επιστροφή μας στην Κέρκυρα, περίπου 70 χιλιόμετρα πριν την άφιξή μας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και περί ώρα 19,00 μμ (ενόσω ήταν προγραμματισμένη η αναχώρησή μας για την Κέρκυρα με το πλοίο των 20.30 μμ), ξαφνική βλάβη ακινητοποίησε το συγκεκριμένο λεωφορείο. Άμεσα ενημερώθηκε το προπορευόμενο δεύτερο λεωφορείο μας και εγώ προσωπικά και ακαριαία καλέσαμε τόσο την Τροχαία Ιωαννίνων, όσο και την εταιρεία διαχείρισης της Ιόνιας Οδού, για την διαφύλαξη των επιβαινόντων και του οχήματος, αλλά και των διερχόμενων οχημάτων. Επίσης κλήθηκε άμεσα από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του λεωφορείου, άλλο λεωφορείο από τα Ιωάννινα για την άμεση και ασφαλή μεταφορά των επιβατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μάλιστα στο σημείο παρέμεινα εγώ προσωπικά μαζί με την δεύτερη συνοδό του γραφείου μας, ενώ το προπορευόμενο λεωφορείο συνέχισε κανονικά την πορεία του, όπου και έγινε και η επιβίβαση των επιβατών στο πλοίο των 20,30 για την επιστροφή τους στην Κέρκυρα, όπως ακριβώς ήταν και στο πρόγραμμα.

Το λεωφορείο, που ήρθε από τα Ιωάννινα για την παραλαβή των επιβατών του ακινητοποιημένου οχήματος, έφτασε στο σημείο που περιμέναμε εντός περίπου 45 λεπτών, αφότου ειδοποιήθηκε και όλοι οι επιβαίνοντες φθάσαμε στην Ηγουμενίτσα περίπου στις 21,30. Δυστυχώς το επόμενο διαθέσιμο δρομολόγιο για την Κέρκυρα ήταν στις 23.30, ενώ δεν υπήρχε ούτε καν δρομολόγιο έστω για το λιμάνι της Λευκίμμης νωρίτερα, παρά τη σχετική έρευνα που κάναμε. Στα πλαίσια αυτά οι επιβαίνοντες στο παραπάνω λεωφορείο, εγώ και η δεύτερη συνοδός παραμείναμε σε καφέ πλησίον του χώρου επιβίβασης του λιμένος Ηγουμενίτσας, μέχρι την επιβίβασή μας στο πλοίο για την επιστροφή μας στην Κέρκυρα. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και πάλι δεν αληθεύει ότι δήθεν δεν έγινε καμία προσπάθεια εκ μέρους του γραφείου μας για να καθησυχάσουμε τους εκδρομείς ή ότι δήθεν δεν απολογηθήκαμε. Αντιθέτως αντιμετωπίσαμε με απόλυτη ψυχραιμία το ατυχές συμβάν που προαναφέραμε, ειδοποιήσαμε ακαριαία όσους οφείλαμε να ειδοποιήσουμε, φροντίσαμε για την άμεση άφιξη νέου λεωφορείου, το οποίο όπως προαναφέρουμε εντός χρονικού διαστήματος 45 λεπτών, είχε φθάσει στο σημείο και είχαν επιβιβαστεί οι εκδρομείς και γενικά πράξαμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη επιστροφή των εκδρομέων με ασφάλεια.

            Συμπερασματικά λοιπόν επισημαίνουμε ότι ανεξαιρέτως της ταλαιπωρίας, η οποία ωστόσο δεν συνίσταται στα όσα ανυπόστατα δημοσιεύτηκαν αλλά αποκλειστικά και μόνο στα όσα αναλυτικά προαναφέρουμε, από το γραφείο μας πραγματοποιήθηκε δίχως την παραμικρή παρέκκλιση το πρόγραμμα της εκδρομής και οι συμφωνηθείσες παροχές, ενώ αν και η καθυστέρηση οφείλετο σε γεγονός εντελώς εξαιρετικό και απρόβλεπτο, που εκφεύγει της σφαίρας ευθύνης μας, εμείς ανταποκριθήκαμε πλήρως και ακαριαίως στην ασφαλή μεταφορά των επιβατών και συμμετεχόντων στην εκδρομή αλλά και στη συνδρομή αυτών στα πλαίσια του δυνατού, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή στο νησί μας. Σε αντίθεση με μερίδα επιβαινόντων, οι οποίοι μας απείλησαν, μας καθύβρισαν και μας προσέβαλαν βάναυσα.

            Τόσο το γραφείο μας κι εγώ προσωπικά, όσο και η ιδιοκτήτρια εταιρεία των λεωφορείων, ζητάμε ακόμη μία φορά συγγνώμη για την όποια καθυστέρηση και ταλαιπωρία των εκδρομέων, αλλά και την κατανόησή τους, αφού οι καθυστερήσεις προήλθαν από μηχανική βλάβη, την οποία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει.

            

 

Για την Corfu Dreamland

Αγγελική Μιχαλά

Corfu Dreamland Travel Agency

Eleftheriou Venizelou 46A

New Port – Corfu – 49100

Tel.: (0030) 26610 43464

Tel & fax: (0030) 26610 26395

www.corfudreamland.com

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!