Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας σε εκπαιδευτική Εκδρομή στο Βιντίν της Βουλγαρίας

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ‘Α handful of trade is a handful of gold in contemporary Europe’ ταξίδεψε στο Βιντίν της Βουλγαρίας. H ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την πιο σημαντική πόλη της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, το πρώτο μεγάλο λιμάνι του ποταμού Δούναβη στο βουλγαρικό έδαφος και σημαντικό οδικό και σιδηροδρομικό κόμβο. Είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει ένα διαφορετικό σχολείο και να συνεργαστεί με μαθητές από τη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία. Το θέμα πάνω στο οποίο συνεργάστηκαν οι μαθητές αφορούσε το επαγγελματικό τους μέλλον σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ένα κρίσιμο θέμα, ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους πολίτες χωρών που βίωσαν  και συνεχίζουν να βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση, το δημογραφικό αποδεκατισμό και την ανεργία.

Ήταν πραγματικά ένα εκπαιδευτικό ταξίδι που  έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να εκτιμήσουν την αξία της γνώσης και της συνεργασίας και να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές τους.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!