Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Τσίπρας απο Κέρκυρα: Δραματική η εικόνα στον τουρισμό με ευθύνες Μητσοτάκη (vid)

“Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση αυτή με την ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου” ανέφερε απο την Κέρκυρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , στο περιθώριο της σημερινής επίσκεψής του στο νησί.

Οπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Είναι μία εικόνα δραματική, είναι μία εικόνα τραγική για τους εργαζόμενους  στο χώρο του τουρισμού και σε όλες επιχειρήσεις αλλά και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση του κύριου Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση αυτή με την ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου που εδώ και ένα μήνα ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός όσο παραμένει πέφτει από γκάφα σε γκάφα. Οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική, δραματική. Ήτανε ούτως ή άλλως δύσκολα τα πράγματα αλλά με την στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες, έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο και γι’ αυτό το μπάχαλο την ευθύνη αποκλειστικά έχει ο κύριος Μητσοτάκης. Η αφίξεις θα είναι πολύ περιορισμένες φέτος, θα είναι ακόμα λιγότερες εξαιτίας αυτής της ανυπαρξίας σχεδιασμού, της  προφανούς ανυπαρξίας σχεδιασμού. Ταυτόχρονα, όμως, η Κέρκυρα όπως και όλα τα μεγάλα νησιά μας βγάζουν κραυγή αγωνίας. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες, υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που ενδεχομένως να κάνουν 18 μήνες να βρουν εργασία και προφανώς δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην στηρίξει την  εργασία αλλά να επιδοτήσει  την αναστολή. Ταυτόχρονα επιχειρηματίες, εκπέμπουν SOS γιατί δεν έχουν δυνατότητες να έχουν κεφάλαιο κίνησης. Από όλους όσους επικοινώνησα ακόμα μίλησα μαζί τους ούτε ένας δεν κατάφερε να έχει πρόσβαση σε δυνατότητες δανεισμού και αναρωτιέμαι που πήγαν όλα αυτά που υποσχέθηκε ο κ.  Μητσοτάκης; Σε ποιους πήγαν; Όταν οι τράπεζες δεν έχουν ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας παρόλο που διαθέτουν κεφάλαια και εργαλεία χρηματοδοτικά”.

*φωτο Στ. Καταπόδης

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!