Quantcast
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τσιόδρας:Γιατί δεν χρειάζεται τεστ σε όλους τους τουρίστες που θα έρθουν Ελλάδα

Από την 1η Ιουλίου ο τουρισμός στη χώρα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί τα στάδια επανεκκίνησης του κλάδου.

Από τις 25 Μάϊου γίνεται φυσικά η επανεκκίνηση στον τουρισμό, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η 1η Ιουλίου, όταν και θα ταξιδεύουν ελεύθερα πολίτες από άλλα κράτη για διακοπές, πλην των κρατών που παρουσιάζουν αρνητικά επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε στην χθεσινή ενημέρωση, πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της 40 ημέρες, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός, για να υποδεχτεί τους τουρίστες, αλλά ταυτόχρονα να περιορίσει τα «εισαγόμενα» κρούσματα, πράγμα που μέχρι στιγμής έχει επιτύχει με τα μέτρα που έχει πάρει με τις πτήσεις. Με αρκετούς πολίτες να ανησυχούν για τυχόν νέα εξάπλωση του κορωνοϊού από την είσοδο ξένων τουριστών (αρχικά από τις 15 Ιουνίου με 19 χώρες και στη συνέχεια από την 1η Ιουλίου με το άνοιγμα σε πολλές περισσότερες χώρες), ο κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται, όπως τόνισε ο υφυπουργός, ώστε να είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια στον γενικό πληθυσμό της χώρας.

Τσιόδρας: Γι’ αυτό δεν είναι απαραίτητα τα τεστ στους τουρίστες

Επειδή υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το ενδεχόμενο εισερχόμενων κρουσμάτων στην καλοκαιρινή περίοδο από τους ξένους τουρίστες, ρωτήθηκε και ο κ. Τσιόδρας χθες, για το αν θα γίνουν τεστ σε όλους όσοι θα έρχονται στην χώρα. Ο λοιμωξιολόγος απάντησε πως «το τεστ δεν προτείνεται, καθώς μπορεί να δώσει την ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Πάντως, αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια κάποιων χωρών να εφαρμόσουν το τεστ εάν το επιθυμούν σε δειγματοληπτικό ή άλλο επίπεδο».

Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόνισε ο Σ.Τσιόδρας, είναι «να ελέγχεται ο συμπτωματικός ταξιδιώτης στην Ελλάδα». Ωστόσο είπε ότι από τη στιγμή που θα ελέγχεται «θα είναι εύκολο να εντοπίζονται οι επαφές του στην Ελλάδα και να γίνεται ιχνηλατήση», πράγμα που, όπως διερωτήθηκε και ο ίδιος, είναι δύσκολο να συμβεί στις περιπτώσεις που ο ταξιδιώτης επιστρέφει την χώρα του, προτείνοντας ως λύση την «ψηφιακή ιχνηλάτηση» μέσα από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όπως είπε, που προσπάθησαν χώρες να τα χρησιμοποιήσουν (το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες), αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά μέχρι στιγμής.

Πηγή: I Efimerida

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!