Quantcast
ΕΛΛΑΔΑΚΕΝΤΡΙΚΑ

Τσιόδρας: 8-10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα από κορωνοιό

Συνολικά 71 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 695, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Μετά και τα νέα δεδομένα από την ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας εκτιμάται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 8-10.000 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί.

Σημειώνεται ότι σήμερα δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα στους 17. Την ίδια ώρα εξιτήριο έχουν πάρει 29 ασθενείς.

Τα κρούσματα βρίσκονται σε 28 περιφέρειες, της Ελλάδας με τους περισσότερους από αυτούς στην περιοχή της Αττικής, ενώ το 56% των ασθενών είναι άνδρες. Το 75% είναι ηλικίας από 18 έως 64 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, νοσηλεύονται 114 άνθρωποι, και το 61% αυτών είναι άνδρες. Από τους νοσηλευόμενους 35 είναι διασωληνωμένοι και όλοι είναι άντρες -εκτός από μία γυναίκα, μέσης ηλικίας 68 ετών. Το 74% των διασωληνομένων έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή:news247.gr, βίντεο απο opentv.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!