Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Υδραίου: Μέσω του «follow green» επιβραβεύεται η ανακύκλωση (vid)

Τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής πλατφόρμας “follow green” που είναι ήδη σε λειτουργία και που μέσω αυτής ανταποδοτικά επιβραβεύονται οι δημότες που ανακυκλώνουν, αλλά και  οι μαθητές του δημοτικού σχολείου που εκπαιδεύονται και αποτελούν τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες,  ανέπτυξε η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε σημερινή της συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ανακύκλωσης απευθύνεται σε όλους τους δημότες τους προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης, ενημέρωσης αλλά και επιβράβευσης των προσπαθειών τους με τους ακόλουθους τρόπους:
Κατά αρχήν ως αναφορά στους ενήλικες, τους δίνεται τη δυνατότητα να μπει στην πλατφόρμα με έναν μοναδικό κωδικό που θα διαθέτει ο κάθε πολίτης που θα εγγραφεί, φτιάχνει ένα προσωπικό προφίλ ο κάθε δημότης και στη συνέχεια κερδίζει μέσα από αυτό, πόντους επιβράβευσης. Είτε παρακολουθώντας εκπαιδευτικά βίντεο, κουίζ, άρθρα σχετικά με την σωστή διαχείριση και ανακύκλωση που παράγουμε είτε σπίτι είτε στην εργασία. Κάνοντας δωρεά χρήσιμων ειδών στο κοινωνικό παντοπωλείο ή φαρμάκων στο κοινωνικό φαρμακείο.Ή να καταχωρεί σε εβδομαδιαίο επίπεδο την ανακύκλωση που κάνει.

“Αυτό θέλουμε να το επεκτείνουμε και στις πράσινες γωνιές, είμαστε σχεδόν έτοιμοι να το ολοκληρώσουμε ώστε να τους εντάξουμε για την επιβράβευσή τους και την υπέροχη δουλειά που κάνουν και έχουν ήδη φτάσει σε θεαματικά αποτελέσματα όσον αφορά στον όγκο και τις ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών. Άρα θέλουμε να μετράμε τις ποσότητες που ανακυκλώνουν και ως ηθική και υλική ανταμοιβή για τους ανθρώπους που έχουν φτιάξει και λειτουργούν τις πράσινες γωνιές, να μπορέσουμε να μοιραστούν και αυτοί τις ευεργεσίες ή τα όποια δώρα ή την ηθική ικανοποίηση.Ανάλογα με τους πόντους που θα συγκεντρώνει ο κάθε δημότης ή η πράσινη γωνιά να μπορούν να τους εξαργυρώνει μέσω ειδικών εκπτώσεων σε προϊόντα ή υπηρεσίες που έχουν ήδη προσφερθεί και συμβληθεί πάνω από 70 καταστήματα και συνεχίζουμε, σε τοπικές επιχειρήσεις και ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή τους”, σημείωσε η κ. Υδραίου.

 

Σχολικός μαραθώνιος

Η δήμαρχος έκανε αναφορά και στο σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης ο οποίος ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία από την προηγούμενη εβδομάδα. Στο μαραθώνιο αυτό συμμετέχουν ήδη 23 από τα 33 δημοτικά σχολεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και ενδέχεται να πλαισιώσουν ακόμη 5 σχολεία με σκοπό να φτάσουμε στα 28. Οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης, θα μπορούν με την βοήθεια αυτής της ψηφιακής πλατφόρμας αλλά και με την βοήθεια των δασκάλων τους, να εκπαιδευτούν σωστά και να επιβραβευθούν για τις προσπάθειες τους να ανακυκλώνουν σε χαρτί σε πλαστικό, σε αλουμίνιο και σε μπαταρίες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!